Translate

3 Mayıs 2011 Salı

Hatıralar ve düşlerle yükselen 'Dolunay'

Hatıralar ve düşlerle yükselen 'Dolunay'

Çağdaş Türk öykücülüğünün temsilcilerinden olan Nurdan Beşergil, etkili gözlem gücü ve özgün diliyle dikkat çekiyor...
Soluk soluğa okunan romanlarının ardından yeni öykülerini kaleme alan yazar, Can Yayınları'ndan çıkan "Bir Sonraki Dolunay"la okuyucuyu bir kez daha selamlıyor.


'Bir Sonraki Dolunay’ın en ilgi çekici özelliklerinden biri, yaratılan kahramanların çeşitliliği. Bir kale kuşatmasına giriştiği sırada iç dünyası ve geçmişin hayaletleriyle yüzleşen gururlu komutandan uykusuzluk çeken yalnız bir kadına, sürükleyici bir yolculuğun biletini sunuyor bu öyküler! Akıcı ve zaman zaman esprili bir dille yazılmış bu kitap, psikolojik derinliği olan, özgün bir anlatım tarzı sunuyor. Birbirinden bağımsız öykülerin dışında üçlemelerin de yer aldığı Bir Sonraki Dolunay, mutlaka okunması gereken bir öykü kitabı...


Nurdan Beşergil

1971 İstanbul doğumlu.1992’de Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.1993’te avukatlık stajını tamamladı. Öyküleri, 1994’te Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri’nde Dikkate Değer bulunarak yayımlandı. Aynı yarışmada 1995’te birincilik aldı. 1993 – 1995 arasında yazdığı öyküler, 1996’da Çağdaş Yayınları’nca Rüzgâr Çıktı adı altında yayımlandı. 2010’da Bana Baktığın Gibi Bakma ve Mecburi İstikamet adlı romanları Can Yayınları tarafından basıldı. Öyküleri Adam Öykü, Düşler Öyküler, Fayton Öykü, Fayton, Üçüncü Öyküler, Hayalet Gemi dergilerinde basıldı. Virgül, Radikal Kitap, Cumhuriyet Kitap, kitap-lık ve akşam-lık dergilerinde kitap eleştirileri yayımlandı. Ayrıca internet ortamında yayımlanan aylık Altzine Dergisi’nde yazıları çıktı. 1998’den 2003’e kadar Araf adlı on-line bir derginin yayın yönetmenliğini yaptı. 2006’dan beri http://www.kirkiki.net sitesini yönetiyor.

Yazar: Nurdan Beşergil
Tür: Öykü
Sayfa sayısı: 157
Fiyatı: 11 TL
Yayın Tarihi: 05 Nisan 2011

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

kitap özeti, kitap,yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, kitap oku, bedava kitap