Translate

12 Mayıs 2011 Perşembe

Hanımların Dikkatine

"Hanımların Dikkatine"

2007 yılında Gelin Başı adlı kitabıyla çok övgü toplayan Seray Şahiner, Can Yayınları'ndan çıkan ikinci öykü kitabı Hanımların Dikkatine'yle kadınların zorlu dünyasından hikâyeler kaleme alıyor.
kitap oku, bedava kitap
“Hanımların dikkatine; overlok makinesi, ayağınıza geldi. Halı, kilim, yolluk, paspas kenarına, halıfleks kenarına overlok çekilir. Beş dakikada yapılır, hemen teslim edilir...”

Dokuz öykü, dokuz kahraman… Hepsi de kadın ve hepsi sıradan bir Pazar gününü yaşıyor.
Kendi hayatlarının rutininde yaşadıkları o gün, hepsini birbirine bağlayan en önemli ortak nokta, mahallenin sokaklarında dolanırken, hoparlörden seslenen overlokçu…


Seray Şahiner Can Yayınları'ndan yayınlanan ikinci öykü kitabı Hanımların Dikkatine’de, kadınların dünyasını anlatmayı sürdürüyor. Mizahi ve akıcı üslubuyla zevkle okunan öyküler, mahalle aralarında yaşananlardan kadın argosuna, başarılı üniversiteli kadınlardan kalbi kırık olanlara kadar pek çok profile aynı mesafede durup samimi bir okuma yaşatıyor. Şahiner, yanlışı da doğru kadar cesur, tarafsız bir dille aktarıyor.
Hanımların Dikkatine, okuru öykü kahramanının kimliğine büründürüyor ve yaşananları okurla paylaşılan ortak bir deneyime dönüşüyor.

Davetkar ritmiyle okuyucuyu yavaş yavaş içine çeken öykülerden oluşan Hanımların Dikkatine, yaş ve cinsiyet gözetmeksizin okunması gereken sıradışı bir kitap…


Seray Şahiner, 1984 yılında Bursa’da doğdu, İstanbul’da büyüdü. İlköğrenimini Oruçgazi İlköğretim Okulu’nda, liseyi Pertevniyal Anadolu Lisesi’nde okudu. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun oldu. Aylık Paldır Kültür Dergisi Hayvan’da ve Birgün Gazetesi’nde çalıştı. Uzun sure gitar ve resim dersi aldı, izcilik ve dağcılık yaptı. Dönemsel olarak, garsonluk, konfeksiyonda el işçiliği ve makinecilik yaptı.
2006 yılında Varlık dergisinin düzenlediği Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri’nde, Gelin Başı isimlil öykü dosyası dikkate değer bulundu, 2007 yılında Can Yayınları’nca yayımlandı. Sırrı Süreyya Önder’e senaryo asistanlığı yaptı. 2008’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda sahnelenen Yedi Tepeli Aşk oyununda, Gelin Başı kitabında yer alan üç öyküsü sahnelendi. 2010-2011 sezonunda Gelin Başı’ndaki öykülerden uyarlanan İadesiz Taahhütsüz adlı oyun, Tiyatro Boyalıkuş tarafından sahnelendi. Hala Marmara Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü, Sinema Anabilim Dalı’nda yüksek lisans yapmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

kitap özeti, kitap,yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, kitap oku, bedava kitap