Translate

7 Mayıs 2011 Cumartesi

Robert LUDLUM - Geri Sayım

KİTABIN ADI Geri Sayım

KİTABIN YAZARI Robert LUDLUM

YAYINEVİ VE ADRESİ Altın Kitaplar Yayınevi Cağaloğlu / İSTANBUL

BASIM TARİHİ Ekim 1998

KİTABIN YAYIM MAKSADI Polisiye Roman



KİTABIN ÖZETİ :




Guıllaume de Matarese Hayatı boyunca çevresine korku salmış, sayısız cinayet işlemiş bir mafya babasıdır. Matarese zamanla bütün dünyaya yayılmış gizli bir örgüt haline gelir. Yapmış olduğu tüm eylemler gizli kalır, kimse eylemlerden çeşitli korkulardan dolayı Matarese’yi sorumlu tutamaz.



Rus nükleer fizikçi Dimitri Yuri Yurievich korkunç bir tuzağa düşürülerek zalimce öldürülmüş. Yalnız ölüme kaza süsü verilir. Yıllar sonra Yuri’nin eşi Maria ölüm döşeğinde, rahibe bir itirafta bulunur ve kocasının ölümünü yer yüzündeki bütün savaş tarafları gruplardan çok daha tehlikeli bir gücün işlediğini söyler. Rahip bu gücün ne olduğunu sorduğunda ise yaşlı kadın “Matarese büyük şeytan “ diyerek son nefesini verir.



Böylelikle Matrese adı ilk defa kirli bir işe karışmış olur. Arkasında Fransız maliyeci Rene Mouchistine özel lüks hayatında misafirleri ile beraber vurulduğunda uşağı Antonie’ye şunu söyler “Matarese geri geldi” ve uşağına son emrini verir.”Beowult Agote’yi bul. Anahtar O.”



Matarese Baronu dünyanın değişik yerlerinde gayri meşru ilişkiler sonucu 10 torunu olan bir adamdır. Torunlarının hiçbirisi birbirini tanımamaktadır. Hepsi zengin, nüfuz sahibi insanlardır. Matarese Baronu’nun tek yasal torunu Denvander Meer Matareisen dedesinin bırakmış olduğu bir paket sayesinde diğer kuzenlerine ulaşmayı başarır. Evinde bir davet vererek altı kuzenine itiraflarda bulunur. Hepsinin Matarese Baronunun kanını taşıdıklarını söyler. İlk başta inanmak istemeselerde Matareisen o kadar çok şey bilmektedir ki sonunda teslim olurlar. Matareisen dedesi Matarese Baronunun hayellerini açıklar. “Global piyasaları kontrol etmek, uluslar arası sermayeyi disipline etmek parayı onu nasıl kullanacağını bilenlerin eline verip uluslararası birbirleri ile kapıştırmak.” Büyük tartışmalar sonucu zengin yedi torun anlaşmışlardır. Yalnız bu fikirleri gerçekleştirmeden evvel diğer üç kuzenlerini ortadan kaldırmak zorundadırlar. Çünkü bu üç kuzen Matareisen’in fikirlerine karşı çıkmışlardır. Matareisen bir program olduğunu, buna geriye sayım takvimi dediğini, herşeyi bu plan dahilinde yürüteceklerini anlatır ve geriye sayım artık başlamıştır.



Önce üç zengin kuzen, Giancarlo Tremonte, Juan Garcia Guoiardo ve Aliciya Brewster tereyağdan kıl çeker gibi ortadan kaldırılır. Takvim işlemeye devam etmektedir.



Bu ölümlerdeki giz üç ajanı – Bsanden Scofield, Cameron Pryce ve Leslie Montrose bir araya getirmiştir. Ajanların başarılı çalışmaları onları Beowult Agote’ye götürür. Beowult Agoteyle birlikte olaylardaki sır perdesi bir bir aralanır.



Korkunç bir amaç uğruna dünyadaki güç odaklarını ellerine geçirmeye çalışan Matarese liderleri tüm yasadışı yolları kullanarak istedikleri sona yaklaşmaktadırlar. Ajanlarımız ise insanlığın geleceğini kurtarmaya çalışacaklardır.



Gelecek, geri sayımın bittiği yerde yeniden başlayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

kitap özeti, kitap,yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, kitap oku, bedava kitap