Translate

28 Mayıs 2011 Cumartesi

Kapadokya'nın bitki örtüsü kitaplaştı "Kapadokya Florası"

Kapadokya'nın bitki örtüsü kitaplaştı

Türkiye'nin peribacaları ve balon turları ile ünlü önemli turizm merkezi olan Kapadokya'nın bitki örtüsü kitap oldu. Fotoğraf sanatçısı Akkuyu, "Kapadokya Florası" adlı kitabı tanıttı.
Latince, Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca, Japonca ve İspanyolca dillerinde yayınlanan kitapta, Kapadokya bölgesini içine alan Nevşehir, Kırşehir, Niğde, Aksaray ve Kayseri illerinin bitki örtüsü ve özellikleri, fotoğraflarla desteklenerek anlatılıyor.

İlk olarak bin adet basılan kitapta, Kapadokya bölgesindeki 220 bitki tanıtılıyor. 280 sayfadan oluşan kitapta, bölgede yetişen bitkilerin boy uzunluğu, şifalı olup olmadığı, boyamada kullanılıp kullanılmadığına dair bilgiler yer alıyor.
Kitabın yazarı olan ve aynı zamanda Nevşehir'in merkeze bağlı Uçhisar beldesi belediyesinde basın ve halkla ilişkiler uzmanı olarak görev yapan Özge Önderoğlu Akkuyu, kitabın uzun süren bir araştırmanın ürünü olduğunu söyledi. Akkuyu, kitabın bölgeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistler ve meraklıları için de bir rehber niteliğini taşıdığını belirtti.
Türkiye'nin bitki çeşitliliği bakımından oldukça zengin bir yapıya sahip olduğunu ve yöresel bitkiler açısından da dünya literatüründe ayrı bir önem taşıdığını vurgulayan Akkuyu, Kapadokya'nın da bu zenginlik içinde bulunduğunu anlattı.
Kapadokya'nın doğal güzelliklerinin yanı sıra yüzlerce çeşit bitkiyi de bünyesinde barındırdığını aktaran Akkuyu, ''Birçok uygarlığa ev sahipliği yapan Kapadokya'da vadiler, yol kenarları, dağlar, taşlar, hatta sular bile Kapadokya'nın görünmeyenleri diye adlandırdığım birbirinden güzel bitkilerle dolu. Ancak doğal güzelliklerimiz gün geçtikçe değişime uğramakta, hatta kaybolmakta. Böyle bir kitabı bölgenin hizmetine sundum'' dedi.
Akkuyu, daha önce de ''Kapadokya Çiçekleri'' adını taşıyan fotoğraf sergisi açmıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

kitap özeti, kitap,yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, kitap oku, bedava kitap