Translate

7 Mayıs 2011 Cumartesi

Dr. İhsan FAHRİ - Gençlerle Açıkaçık

KİTABIN ADI Gençlerle Açıkaçık

KİTABIN YAZARI Dr. İhsan FAHRİ

YAYINEVİ VE ADRESİ Altın Kitaplar Yayınevi Cağaloğlu / İSTANBUL

BASIM TARİHİ Ekim 1993

KİTABIN YAYIM MAKSADI Gençlere En Yakınları İle Bile Konuşamadıkları Cinsellik Konusunda Ayrıntılı Bilgi Vermek Ve Cinselliğin İnsan Yaşamı Üzerindeki Etkilerini Anlatmak



KİTABIN ÖZETİ :




Yazar "Benim Bütün çocuklarım" başlığı altında yazdığı birinci bölümde kendisinin kim olduğunu ve gençlerin büyükleriyle olan fikir ayrılıklarından bahsetmiştir. Gençlerle anne - babaları arasındaki özellikle cinsellik konusundaki iletişim yetersizliğinin sonuçlarının ağır olacağına değinmiştir. Yazar ilgisiz ve sevgisiz kalmış, dünyaya küsmüş, daha fazla yaralanmamak için her şeye boş vermiş tavrı takılmış ya da başkaldırmış, ondan esirgenenleri başka yerlerde aramak için tehlikeli yollara sapmış, kısacası mutsuz gençler için kaygılanmaktadır.



Neden konuşmuyorlar ? Neden konuşmalıyız ? adını verdiği ikinci bölümünde anne-babanın cinsellik konusunda çocuklarıyla konuşmadıklarını ve bunun sonucunda da çocukların bu konuda bilincsiz yetişdiklerini anlatıyor. Bunun nedeninin ise anne ve babanın bilinçsizliği ve çocuklarından utanmaları olduğunu anlatıyor. Sonuçta bu bilgisizliğin ilerleyen yaşlarda gençler için proplemler oluşturduğunu vurgulayan yazar cinsellik konusunda anne-babanın mutlaka çocuklarının eğiticisi olması gerektiğini belirtiyor ve bu bölümde kitabı yazma amacını şu şekilde sıralıyor :



1. Cinsellikte bilgisizliğin ya da yanlış bilgilerin tutsağı olmamak.



2. Böylesine önemli bir yaşam deneyiminde güçlü ve özgür olmak, yönetilmemek , kullanılmamak, sömürülmemek



3. En önemlisi, tüm yaşamımızı “ o bir an “için feda etmemek.



Bundan sonraki bölümlerde yazar Dr İhsan Fahri, kadın doğum doktoru olarak ; Cinsellik, Arkadaşlık, Flört, Eş seçimi, Cinsel Anatomi, Sünnet ve Bekaret, Sevişmek, Mastürbasyon, Gebelikten Korunma, Erken ve İstenmeyen Gebelikler, Düşük Yapma ve Kürtaj, Cinsel Taciz ve Tecavüz, Cinsel Yolda Bulaşan Hastalıklar ve AİDS ve Normalden Az ya da Çok Sapan Cinsel Davranışlar konularında gençlere açıklayıcı bilgiler vermiştir.



“ Cinsellik yaşamın yanlızca bir parçasıdır ama önemli bir parçası. O kadar güçlüdür ki , insan yaşamı üzerindeki etkilerinin çok iyi bilinmesi gerekir. Kişi bunu bilirse ancak sorumlu ve bilinçli davranabilir. Yanlışlıklar yapabilir, ama fazla bilgiden değil bilgisizlikten“ diyen yazar; kilotunun bitiminde etek giyen genç kızlara, başörtüsü ve topuklarına kadar mantoyla dolaşan kızlara, diniusulde takkeli, sakallı gençlere, üstü çıplak, şortlu delikanlılara ve bu uçların arasındakilere cinsellik konusunda yardımcı olmak için bu kitabı yazmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

kitap özeti, kitap,yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, kitap oku, bedava kitap