Translate

12 Mayıs 2011 Perşembe

''Kağıttan Dünyaların Keşfi'' Kitap Fuarı

''Kağıttan Dünyaların Keşfi''

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince, 14-22 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek ''Kocaeli 3. Kitap Fuarı''na 315 yayınevi ve 400'e yakın yazarın katılmasının beklendiği bildirildi.
Yaşam Kitap- Fuarın tanıtımı için Sekapark'ta bir kafeteryada basın toplantısı düzenleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, fuarın 14 Mayıs'ta ''Kağıttan Dünyaların Keşfi'' sloganıyla Uluslararası Fuar Merkezi'nde başlayacağını kaydetti.

Kitap Fuarı'nın ana temasının ''Korsana Hayır'' olduğunu belirten Yazıcı, fuarda pek çok konuda yüzlerce etkinliğe ev sahipliği yapılacağını, açılışın onur konuklarının araştırmacı-yazar Şakir Balki, gazeteci-yazar Ahmet Nezih Galitekin ve ünlü sanatçı Nilüfer olacağını söyledi.
Fuarın açılışında Nilüfer'in, kendi hayatını anlatan ''Nilüfer Hepsi Bu'' adlı kitabını sevenleri için imzalayacağını dile getiren Yazıcı, düzenlenene fuarla Kocaeli'de kitap okumayı sevmeyi ve sevdirmeyi amaçladıklarını vurguladı.
''Kocaeli Kitap Fuarı, Kocaeli'de ayıca bir kültür baharının da başladığını temsil ediyor'' diyen Yazıcı, şöyle konuştu:
''Bu yıl da Kocaeli'deki ağaçlar kitap açarak, gelecek nesillere verilecek en değerli hediyenin kitap olacağını gösterecek. Kentin dört bir yanındaki reklam panoları, 'oku' diye seslenmeye başladı. Kitap Fuarı'nın bu seneki tanıtım konseptiyle hayatın içindeki 'oku' fiilinin keşfedilmesi hedefleniyor. Fuar boyunca farklı mecralarda okumanın ve kitabın önemine dair çalışmalar yer alacak. Herkesi okumaya teşvik etmek, herkese okumayı sevdirmek, kitabın ne kadar değerli olduğunu ifade etmek amacıyla hazırlanan çalışmalar okuma oranını artıracaktır.''
Yazıcı, toplumları aydınlatan Sokrates, Konfüçyüs, Sheakespeare, Mehmet Akif, Halide Edip Adıvar ve Karl Marx gibi yazar ve düşünürlerin kostümlerini giyecek tiyatro sanatçılarının Kocaeli sokaklarında halkı 3. Kitap Fuarı'na davet edeceğini dile getirdi.
Bu yıl ana konseptin yanında ''Korsana Hayır'' çalışmasının da dikkat çektiğine işaret eden Yazıcı, ''Kocaeli 3. Kitap Fuarı sayesinde kitaba herkesin kolayca ulaşması arzu edilirken, herkesin uygun fiyatlarla kitap alabilmesi, sektör ve yazarlara zarar veren korsan kitap hususunda da insanların bilinçlendirilmesi hedefleniyor'' diye konuştu.
Ersin Yazıcı, fuarda ayrıca Ahmet Ümit, Ataol Behramoğlu, Ayşe Kulin, Cüneyt Ülsever, Doğan Cüceloğlu, Doğu Ergil, Ece Temelkuran, Erhan Afyoncu, İlber Ortaylı, İpek Çalışlar, İskender Pala, İsmet Özel, Mustafa Armağan, Sunay Akın, Turgut Özakman gibi yazar ve düşünürlerin okurlarıyla buluşacağına ifade etti.
''Bu yıl fuara 315 yayınevi, yaklaşık 400 yazar ve 46 sosyal toplum kuruluşu katılıyor'' diyen Yazıcı, sözlerini şöyle tamamladı:
''300'den fazla etkinliğin gerçekleşeceği fuar geçen sene iki yüz binin üzerinde katılımcı ağırlamış ve Türkiye'nin en büyük 3. Kitap Fuarı olarak anılmıştı. Bu yıl katılan yayınevinin artması, katılan yazar ve etkinlik sayısının çok daha fazla olması katılımcı sayısının da çok daha yüksek olacağı beklentisini oluşturuyor. Kocaeli Kitap Fuarı'nın etkinlik, katılımcı ve yazar hacmi olarak İzmir, Bursa gibi diğer büyükşehirlerde gerçekleştirilen kitap fuarlarını geride bırakacağını düşünüyoruz.''


Öğrencilerin katılımı

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kazım Kurtoğlu ise Türk toplumunun az okuduğuna dikkati çekerek, şehirlerde çok sayıda okuma kampanyası başlatılarak toplumun daha çok okuması için çalışmalar yapıldığını kaydetti.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesince başlatılan Kitap Fuarı'nın da Kocaeli'ye, komşu illere ve ülkeye ciddi katkı sağlayacağı inancında olduğunu bildiren Kurtoğlu, şöyle konuştu:
''Bu yıl yapılan bir araştırmada Türkiye'de en çok kitap okunan iller arasında İstanbul, Ankara ve İzmir'den sonra Kocaeli'nin geldiğini öğrendik. Bir kaç yıldır devam eden bu fuarın buna önemli katkısının olduğunu düşünüyorum. Bu fuarın en önemli hedef kitlelerinden biri öğrencilerimizdir. Öğrencilerimizin bu fuara üst düzeyde katılımını sağlamak için gereken çalışmaları yaptık. Bu yıl geçen yıllardan çok daha fazla öğrenciyi fuarla buluşturmayı hedeflemekteyiz.''

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

kitap özeti, kitap,yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, kitap oku, bedava kitap