Translate

6 Mayıs 2011 Cuma

Hayatı yarılamış olmak kimsenin suçu değil

Hayatı yarılamış olmak kimsenin suçu değil!

Pulitzer ödüllü Saatler kitabıyla tanıdığımız Michael Cunnigham, yeni romanı Gece İnerken'de, değişmez mutlu sonlara ve orta yaş bunalımı diye adlandırılan umutsuz başkaldırıya farklı bir bakış getiriyor. Kitap Can Yayınları'ndan çıkıyor.
Michael Cunningham, Gece İnerken’de olay kurgusunu yalınlaştırıp, yazarlık enerjisini karakterlerinin yüreklerine ve beyinlerine yöneltiyor. Olay ayrıntılarıyla okuyucuyu sıkmadan merak uyandırıp, dili bir şair ustalığıyla kullanıyor; okuru güzelliğin anlamı, işlevi ve aşkın yaşamımızdaki yeri konusunda derin düşüncelere yöneltiyor.
Kitabın konusu kısaca şu şekilde:


Çok iyi bir işiniz, iyi bir kazancınız ve mutlu bir evliliğiniz olsa da hayatı sorgulamanız gereken bir an gelebilir! Peter ve Rebecca Harris, Manhattan So-Ho’da yaşayan, kırklı yaşlarda, görünürde mutlu olmak için gereken her şeye sahip bir çifttir. Ancak dışarıdan kusursuz görünen bu hayat, mutluluğu bile klişe haline getirmiştir. Rebecca’nın genç ve uyuşturucu bağımlılığıyla başı dertte olan kardeşi Mizzy’nin uzun misafirliği ezberi bozacaktır.
Bir ilah kadar güzel Mizzy’nin gelişinden sonra, Peter birlikte çalıştığı sanatçıları, yapıtlarını, kendi kariyerini, kısaca o güne kadar özenle kurduğu dünyasını sorgulamaya başlar. Peter, Mizzy’nin gelişiyle; yaşamını gündeliğin monotonluğunda sürdürdüğü duygusuna kapılır ve bundan rahatsızlık duymaya başlar. Hayatın akışını değiştirecek, güçlü bir şok dalgası beklemeye koyulur ve çok geçmeden beklentisi karşılık bulur…



Michael Cunnigham
1952’de Cincinnati, Ohio’da doğdu. Üniversite ve yüksek lisans öğrenimini Stanford ve Iowa üniversitelerinde tamamladı. Iowa’daki öğrenciliği sırasında Atlantic Monthly ve Paris Review dergilerinde kısa öyküleri yayımlanmaya başladı. Beyazperdeye de uyarlanan ünlü romanı Saatler ile 1999’da Pulitzer Roman Ödülü, PEN/Faulkner Ödülü, Gay, Lezbiyen, Biseksüel ve Transseksüel Roman Ödülü’nü aldı.
Dünyanın Sonundaki Ev, Golden States (Altın Devletler), Flesh and Blood (Kanlı Canlı), Specimen Days (Örnek Günler) adlı romanların yazarı olan Cunningham, Provincetown, Massachusetts Güzel Sanatlar Merkezi’nde ve Brooklyn College’da yaratıcı yazarlık dersleri verdi. New York’ta yaşayan yazar son yıllarda Yale Üniversitesi’nde yaratıcı yazarlık dersleri veriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

kitap özeti, kitap,yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, kitap oku, bedava kitap