Translate

25 Mayıs 2011 Çarşamba

Bach'ın yaşam öyküsü

Bach'ın yaşam öyküsü kitaplaştırıldı

Kırkmerak dizisinin yeni kitabı Bach, Son Füg, büyük besteci Johann Sebastian Bach'ın yaşamöyküsünü yepyeni bir üslupla sunuyor. Kitap Can Yayınları'ndan çıkacak.
Ünlü bestecinin hayatı, çocukluğundan başlayan ve müzik anlayışı ile aile yaşamına dek uzanan geniş bir pencereden ele alınıyor. Bach’ı bir konser salonunda dinlemeyecek, evinin içinde, gündelik hayatının ayrıntılarında tanıyacaksınız.
Armand Farrachi, alışılmış yaşamöyküsü anlatılarının dışında farklı bir yolculuğa çıkarıyor okuru; tarihlere ve adlara boğmadan, Bach’la ilgili nesnel bilgileri aktarıyor yalnızca. Bestecinin yaşamına ilişkin küçük ve duygusal ayrıntıları ustalıklı bir dengeye oturtan Bach, Son Füg, şiirsel ve yazınsal bir dil kurmayı başaran farklı anlatım biçimiyle öne çıkıyor. Dâhi besteciye ilişkin en derinlerde kalan gerçeklere adeta parmaklarınızın ucuyla dokunuyor, sayfaların arasından yükselen müziği bütün kalbinizle hissediyorsunuz.

Kitabın satırbaşları:
Tüm çağların en büyük bestecilerinden biri olarak kabul edilen Johann Sebastian Bach nasıl bir çocukluk yaşamıştı? Kilise’ye ve dine bağlılığı müziğini nasıl etkilemişti? Saray çevreleriyle ilişkileri hangi boyutlardaydı? İki karısından 11’i erkek, 9’u kız toplam 20 çocuk sahibi olan ünlü besteci, nasıl bir eş ve nasıl bir babaydı? Johann Sebastian Bach, yaşadığı dönemin müzik çevrelerince nasıl değerlendiriliyordu? Bu benzersiz yaşamöyküsüne Johann Sebastian Bach’ın portreleri ile dönemin gravür ve resimleri de eşlik ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

kitap özeti, kitap,yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, kitap oku, bedava kitap