Translate

8 Mayıs 2011 Pazar

Thomas PERRY - Boy Hedefi

KİTABIN ADI Boy Hedefi

KİTABIN YAZARI Thomas PERRY

YAYINEVİ VE ADRESİ Altın Kitaplar Yayınevi ağaloğlu/İSTANBUL

BASIM TARİHİ 1984

KİTABIN YAYIM MAKSADI Roman



KİTABIN ÖZETİ :



Boy hedefi, Amerikan tarzı bir romandır. Olaylar para kazanmanın kolay olduğu Amerika’nın Californiya eyaletinde başlamaktadır. Gerçek sahibi bir mafya babası olan Fielston Growth Enterprises şirketinin görünürdeki sahibi Edgar Fielston’dur.




Al Veasy, şirkettini portföyünde bulunan hisse senetlerini teminat göstererek United Free Bankasından 4 milyon dolar nakit kredi almıştır. Californiya eyaletinde bir işçi sendikasının yöneticilerinden Al Veasy, işçilerin emekli fonlarında paralarını Fielston Growth Enterprises şirketine düşük faizle ödünç olarak vermiştir. Daha sonra sendikaya Fielston Growth , Enterprises şirketinin iflas ettiğini ve borçlarının karşılanması için mal varlığının satılacağını bildiren bir ihbarname gönderilir. Bunun üzerine Veasy Adalet Bakanlığı Örgütlü Suç bölümüne mektup yazmış fakat cevap alamamıştır. Sendika yöneticilerinden olan Al Veasy arabasına konan bir bomba ile öldürülür. Bu cinayet onlarca cinayet takip eder. Katil kiralık bir profosyoneldir. Bu katili mafya babasının emrinde çalışan bir avukat tutmuştur.



Fieston Growth Enterprises şirketinin sahibi Etgar Fieston‘un gizli ortağı ise bir mafya babasıdır. Birbiri peşi sıra işlenen cinayetler polisin yanı sıra FBI ‘ında olayla ilgilenmesine sebep olur. Olayları bu kadar karmaşık ve çözümü zor kılan da Adalet Bakanlığından da olaya karışanların olmasıdır.



Ajan Hard, yeni vergi kanunu üzerinde çalışan senatörün ve mafyanın avukatlarından birisinin öldürülmesi ile beraber, Elizabeth ile birlikte, kayıtlarını ve Al Veasy’nin hayatındaki büyük değişiklikleri aramaya başlarlar.



Eğer senatör yeni vergi kanununu çıkarabilseydi, kazanılan bu kolay ve kirli para mafya babasına değil, halka hizmet olarak kullanılabilecektir.



Mafya babasının avukatının öldürülmesi, kiralık katilin kendisini kimin kiraladığı konusunda araştırma yapmaya yönlendirir. Katil avukatın ofisine gittiğinde, polisleri görür ve avukatın evine gider. Avukatın hesap kayıtlarına bakarak kendisini kimin tuttuğunu öğrenmeye çalışırken, evde Fieldston Growth Enterprises şirketinin görünürdeki sahibi olan Edgar Fielston’u da öldürür.



Katil, kendisini kiralayan mafya babasını bu hesap kayıtlarından öğrenip, Edgar Fielston’un cesedini mafya babasının evinin bahçesine gömer ve daha sonra ihbar ederek tutuklattırır.



Yukarıda özetlediğimiz olaylar heyecan verici ve akıcı bir şekilde, bulmacaların parçalarını birleştirir gibi insana bıkkınlık vermeden yazılmıştır. İşlediği ana tema insanoğlunun para kazanma hırsı, menfaat çıkarlarını devlet ve halkın üstünde tutan yöneticilere kadar çıkabilmesi ve hatta insanı katil olmaya bile götürebilmesi anlatılmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

kitap özeti, kitap,yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, kitap oku, bedava kitap