Translate

28 Mayıs 2011 Cumartesi

Gaye Boralıoğlu : "Aksak Ritim" kitabı

Gaye Boralıoğlu'ndan Aksak Ritim

İletişim Yayınları, Çağdaş Türk Edebiyatı Dizisi'nde çıkan Gaye Boralıoğlu'nun "Aksak Ritim" kitabı 2011 Notre Dame de Sion edebiyat Ödüllerinde mansiyon aldı.
Kitap
Boralıoğlu'nun adsız bir çiçekci kızdan etkilenerek iki yılda yazdığı kitap yazarın başkasını düşünmeye, anlamaya uzanan serüveninin ürünü.


Güldane ve Halil'in tutkulu aşkını içinde ötekini anlayıp anlatmaya çalışan kitaptan bir bölüm; “Güldane banyoda tek bir mum yakmış, cama arkasını dönmüştü. Dışarıda kaç kişi var, kim onlar, yaşları kaç hiç bilmiyordu. Umurunda da değildi. O kendi halindeydi. Sadece seyredildiğini biliyordu ve bu gizli oyun onun kalbinin zarını titretiyordu. Hiçbir dokunuş, en derin öpüşme, en tatlı sevişme bu oyunun yerini tutamazdı. Güldane o an âşık oluyordu; seyredenlerin gözündeki kendine âşık oluyordu.”

On beş yaşında, cinselliğini keşfetmeye çalışan bir “Çingene” kızı ile otuz beşine merdiven dayamış “maço” bir taksi şoförünün yolları İstanbul’un ortasındaki bir kavşakta kesişir.
Üzerinden dumanlar tüten bir aşk hikâyesi böyle başlar. Sonrası: Yoksulluğun ortasında, hayallerin aynasında bir samanlık seyranı… Gaye Boralıoğlu Aksak ritim’de, Halil ile Güldane’nin tuhaf hikâyesini anlatıyor. Şiddet ve arzunun, iki insanın hayatını nasıl değiştirdiğini, bu iki güçlü duygunun birbirini besleyerek, birbirinin içinden geçerek hayatları nasıl altüst edebildiğini; büyüleyici ve sürükleyici bir anlatımla, Güldane’nin kardeşi Yunus’un darbukasının ritmiyle okuyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

kitap özeti, kitap,yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, kitap oku, bedava kitap