Translate

2 Mayıs 2011 Pazartesi

Pozitif Ol Pozitif Yaşa Kitap Özeti

Çalışma modelini değiştirmek, hızlı yaşamanın baskısı, aile problemleri, yaşam döngüsündeki değişimler ve hatta sağlık bozuklukları, en pozitif olanlarımızı bile şaşkınlığa uğratır. Peki değişimlerle karşılaştığımızda bununla nasıl başa çıkacağız?
Herkesin isteğini yerine getirme baskısına nasıl karşı koyacağız? Kendimizi başarısız ve yetersiz hissettiğimizde, bunun getirdiği suçluluk duygusunun üstesinden nasıl geleceğiz? Daha iyi odaklanmayı nasıl öğreneceğiz? Ve daha da önemlisi, etrafımızdaki her şey acımasız ve sert görünürken veya bir şeylerden memnun olmak için neredeyse hiç zamanımız yokken, yaşamdan zevk almayı nasıl öğreneceğiz? Bu kitap, işler zorlaştığı anlarda bile daha pozitif olmak ve pozitif kalmak isteyen herkes için pratik bir kişisel gelişim rehberidir.
Bu kitapta şunları bulacaksınız:
Kendinizden nasıl hoşnut olabilirsiniz?
Kendinize güveninizi nasıl artırabilirsiniz?
Potansiyelinizi nasıl anlayabilirsiniz?
Yaşama kırgın olmayı nasıl durdurabilir ve nasıl yaşamaya başlayabilirsiniz?
İşler zorlaştığında pozitif olmaktan ve pozitif kalmaktan nasıl faydalanabilirsiniz?
Zor insanlarla ve zor durumlarla nasıl başa çıkabilir ve nasıl sakin kalabilirsiniz?
Tüm bu soruların cevapları bu kitapta anlaşılır veakıcı bir dille anlatılıyor.
Giriş
Çalışma düzenindeki değişiklikler, günümüzün hızlı hayatının baskısı, aile problemleri, hayatın gidişatındaki değişiklikler ve sağlık bozuklukları en pozitif olanımızın bile kendisini negatif hissetmesine sebep olabilir. Peki, bunlarla nasıl başa çıkabiliriz?
Herkesin isteğini yerine getirmeye çalışmanın baskısına nasıl dayanabiliriz?
Başarısız olduğumuzu ve eksik kaldığımızı hissettğimizde ki suçluluk duygusunun nasıl üstesinden gelebiliriz?
Daha yoğun odaklanmayı nasıl öğrenebiliriz?
Çevremizde her şey acımasız görünürken ve son derece değerli, fakat oldukça az bir zamanımız varken, hayattan zevk alabilmeyi nasıl öğrenebiliriz?
Okumaya devam edin. Bu kitap, işler zorlaştığı anlarda bile pozitif olmak ve pozitif kalmak isteyenler İçin pratik bir kişisel gelişim rehberidir.
Neler öğreneceksiniz?
_ Kendinizden nasıl hoşnut olabilirsiniz?
_ Özgüveninizi nasıl geliştirebilirsiniz?
_ Gerçek potansiyelinizin nasıl farkına varabilirsiniz?
_ Hayatta düş kırıklığına uğramayı bırakıp yasamaya nasıl başlayabilirsiniz?
_ İşler zorlaştığı anlarda bile pozitif olmak ve pozitif kalmaktan nasıl faydalanabilirsiniz?
O Zor kişiler ve zor durumlarla nasıl basa çıkabilir ve sakinliğinizi koruyabilirsiniz?
Bu rehberi nasıl kullanacaksınız?
Bu rehber size yardıma olabilmek için mümkün olan en açık şekilde yazılmıştır. Bir defa baştan sona okuduktan sonra detaylıca bakarak hafızanızı tazelemenizi tavsiye ederim. Bölümlerdeki kutularda size yardıma olacak tavsiyeler ve her bölümün sonunda, anlatılan konularla ilgili hızla başvurabileceğiniz özet bir bölüm bulacaksınız.
Birinci Bölüm
Neden Pozitif Olmalıyız?
Hayatın baskılan ve günümüzdeki değişimin hızı göz önüne alındığında, özellikle çok çalıştığınızda ya da özel hayatınızda işler iyi gitmediğinde, pozitif bir balo; açısı elde etmek her zaman kolay olmaz. Belki hayatınıza çok fazla şey sığdırmaya ya da kendi istekleriniz veya duygularınız pahasına çok fazla inşam memnun etmeye çalışıyor olabilirsiniz. Kendinizi negatif hissettiğinizde, durum ve şartlar ne olursa olsun, mantıklı kararlar almak ve elinizdeki seçeneklerinizi görmek zordur.
Bu zor zamanlarda size yardımcı olacak teknikleri bilmiyorsanız veya ihtiyaç duyduğunuzda diğerlerine danışacak ya da kendinizi ifade edecek özgüvene sahip değilseniz, hayatınızın kontrolden çıkrığını hissedersiniz. Bunun sonrasında umutsuzluk hissi içinde boğuluyor gibi olabilirsiniz. Bu, depresyon gibi daha tehlikeli hislere yol açabilir. Bu yüzden, neyin size negatif hissettirdiğini anlam ak ve küçük bir konu olsa da bununla ilgili bir şeyler yapmak önemlidir.
_Küçük adımlar büyük adımlara,
büyük adımlar İse daha tatmin edici ve
pozitif bir hayata götüren dev
adımlara dönüşür._
Peki bunu nasıl yapabilirsiniz? Pozitif olmak yolundaki ilk adım, bunu istemektir, ikincisi ise, kendinizi dayanılması güç zamanlarda da pozitif düşünce konusunda eğitmektir.
Peki ya ben doğal olarak karamsar biriysem?
Bazı insanların yetiştiriliş tarzı ya da karakterlerinden (ya da ikisinden de) ileri gelen hayata karşı karamsar bir bakış, açıları vardır. Siz sürekli sızlanan, kendini buruk ve öfkeli hisseden biri misiniz? Bardağı yansı dolu değil de, yansı bos olarak mı görürsünüz? Eğer böyleyse, bu kitabı okumaya karar verdiğiniz ve bakış açınızı değiştirmeyi istediğiniz için cesaret bulabilirsiniz. Ancak mutsuz yasamaktan memnunsanız, bu kitabı okumayı bırakabilirsiniz. Bu durumda kitabı ya başkasına verin, ya da atın gitsin.
Harika! Demek ki okumaya devam edeceksiniz… Bundan böyle kendi içinizde huzur bulmayı, özgüveninizi geliştirmeyi, hayata karşı küskünlüğü bırakmayı ve pozitif olup pozitif kalmayı öğrenebilirsiniz.
_Pozitif bakış açısına sahip olmanın
sağlığınıza ciddi şekilde
katkısı vardır_
Pozitif olmanın faydaları
Pozitif olmanın birçok avantajı vardır, işte bazıları:
_İhtiyaçlarınızın karşılanması ihtimali yükselir.
_ Kendinize güveniniz artar.
_ Başkalarına güveniniz artar.
_ Daha fazla inisiyatif alabilirsiniz.
_ Kendinizi daha iyi kontrol edersiniz ve kendinize daha çok güvenirsiniz.
_ Duygularınızda dalgalanmalar oluşmaz.
_ Karşınıza daha çok seçenek çıkar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

kitap özeti, kitap,yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, kitap oku, bedava kitap