Translate

16 Ekim 2011 Pazar

Sen-Petersburg’da Beyaz Gece - Michel De Grece



Çarlık Rusyası’nın altın saraylarında büyüyen Grandük Nikolay, daha sonraları birbiri ardından üç çar tarafından sürgüne yollanmayı, çeşitli manevi eziyetlere maruz kalmayı neden kabul etmiştir? Michel De Grece bu kitapta bize bu inanılmaz, ama gerçek olayı anlatıyor: Grandük Nikolay 1850′de Sen-Petersburg’da doğar. Ama 1878′de adı Romanov Hanedanı’nın bütün resmi belgelerinden silinir.

Sanki hiç yaşamamıştır. Bir gün, kendisi de Romanov soyundan gelen Michel De Grece, son tanıkla yani Nikolay’ın torunu Talya’yla konuşurken, hakkında hiçbir şey bilmediği bir büyük dayısı olduğunu öğrenir; Çarlık Rusyası’nın altın yaldızlı şehirlerinde ve karlarla kaplı uçsuz bucaksız Rus bozkırlarının hüznünde yaşanan bu iç burkucu aşk hikayesi işte böylece doğar..
Yazar Michel De Grece, 1939′da Roma’da doğdu. Yunanistan Kralı I. Georgios ile Rusya Grandüşesi Olga’nın torunudur; babası Prens Konstantinos, annesi Françoise De France’tır. 1965′te Yunanlı bir sanayicinin kızıyla evlendi. Karısı soylu olmadığı için, Yunan tahtı üzerindeki tüm haklarından feragat etmek zorunda kaldı. Daha çok tarih, tarihi roman ve tarihi biyografi türlerinde eserler veren yazarın “2 nci Abdülhamid” adlı kitabı 1995 yılında Milliyet Yayınları tarafından yayımlanmıştır. Özellikle tarihi romanlardan hoşlananların ilgisini çekecek bir kitap.
Michael De Grece / Rus Edebiyatı / Roman / Doğan Kitapçılık
E-Kitap - E-book :kitap özetleri, kitap özeti, yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, biyografiler, kitap oku, bedava kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

kitap özeti, kitap,yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, kitap oku, bedava kitap