Translate

27 Ekim 2011 Perşembe

Can Dündar : Canım Erdalım Sevgili Babacığım

Can Dündar'dan yeni bir tarihçe: Canım Erdalım Sevgili Babacığım

Milli Şef İsmet İnönü ile oğlu Erdal İnönü'nün mektuplaşmaları... Türkiye'ye damgasının vurmuş İnönü ailesinin, tarihimizin en kritik dönemlerinden birini kapsayan sıcak, samimi ve çarpıcı mektupları... 'Canım Erdalım Sevgili Babacığım' Can Dündar'ın derlemesiyle Can Yayınları etiketiyle raflarda.
Canım Erdalım Sevgili Babacığım, İsmet İnönü ve Erdal İnönü’nün, tarihimize damgasını vurmuş baba-oğlun mektuplaşmalarından oluşuyor. 1947 yılında, Amerika’ya fizik okumaya giden Erdal İnönü’nün, babasına daha uçaktayken yazdığı mektupla başlayıp, 1952 yılı tarihli dönüş yolunda yazdığı mektubuyla son bulan bu kitap, bir Cumhurbaşkanı ile bilim adamı olmaya hazırlanan oğlunun en samimi duygu ve düşüncelerini dile getirdikleri mektupları gözler önüne seriyor. Döneme ait belgeleri, gazeteleri, kartpostalları ve fotoğrafları da bir araya getiren Can Dündar, bu tarihi mektuplara belgesellerine has bir zenginlik katıyor. Kitap, Türkiye tarihinin kaderinin değiştiği beş yıla ışık tutuyor.
Türkiye tarihine damgasını vurmuş İnönü ailesinin, bugüne dek özenle gizledikleri özel hayatlarına tanıklık etmemizi sağlayan Can Dündar, daha önce hiç dile getirilmemiş sayısız anekdotu aktarıyor: En yoğun dönemlerinde bile hemen her gün oğluyla yazışmaya zaman ayırarak günlük hayatı, görüştüğü insanlar, okuduğu kitaplar, tarihi gelişmeler hakkında ona bilgi veren İsmet İnönü ve Amerika hayatından, gözlemlerinden, katıldığı aktivitelerden, seyahatlerinden, hocalarından, derslerinden, sıkıntılarından bahseden, dünyadaki ve Türkiye’deki siyasal ve bilimsel gelişmeleri ilgiyle takip eden Erdal İnönü’nün kişiliklerini, gözden ırak kalmış yönlerini gözler önüne seriyor. Canım Erdalım Sevgili Babacığım, dönemin önemli, ilginç olaylarının da izini sürüyor: Erdal İnönü’nün Amerika’da evlendiğine dair yayılan söylentiler; Ömer İnönü’nün bir trafik cinayetiyle suçlanmasıyla İnönü’lere karşı yürütülen karalama kampanyası; suikast söylentileri ve Türkiye’de tek parti iktidarının devrilişi sürecinde yaşananlar… İsmet İnönü ve Erdal İnönü Mektuplaşmaları, İnönü Ailesi’nin bir dönemin tarihiyle kesişen mahrem hayatlarına ışık tutuyor.
E-Kitap - E-book :kitap özetleri, kitap özeti, yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, biyografiler, kitap oku, bedava kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

kitap özeti, kitap,yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, kitap oku, bedava kitap