Translate

12 Ekim 2011 Çarşamba

Fernando Morais, 'Paulo Coelho Bir savaşçının Yaşamı'

Coelho'yla tanışmak ister misiniz?

Tüm dünyada yüz milyondan fazla kitabı satılan bir yazarın hayatı herkes için merak uyandırıcıdır. Fernando Morais, bu meraka son vermek için birkaç yılını Paulo Coelho'nun hayatına dahil etti ve gördüklerini ustalıkla kaleme aldı. 'Paulo Coelho Bir savaşçının Yaşamı' Can Yayınları etiketiyle okurlarla buluştu.
Simyacı adlı romanıyla tüm dünyada büyük bir hayran kitlesine sahip olan Paulo Coelho, kitapları 47 dile çevrilen bir yazar. Pek çok meslektaşının tersine sağken şöhreti yakalayarak büyük bir başarıya imza atan Coelho’nun hayatı, takipçileri için keşfedilmeyi bekleyen bir hazine gibi görünüyor.
Uzun ve çetrefilli araştırmaların ardından kaleme aldığı biyografilerle ünlü Fernando Morais, Paulo Coelho – Bir Savaşçının Yaşamı adını verdiği bu kitapta Coelho’nun var olma serüvenini gözler önüne seriyor. Morais’in incelikli tanımlamalarından yola çıkıp “Paulo Coleho kimdir?” sorusunu cevaplamak isteyenler, bu kitabı okuduktan sonra hep bir ağızdan şu sözleri söyleyebilir: Korkuları, kaygıları ve takıntılarıyla bizlerden biri olan Coelho, oradan oraya savrulan, tutuklanan, akıl hastanesinde yatan, uyuşturucularla tanışan, büyücülüğe merak saran, içinde önce Şeytan’ı, sonra Tanrı’yı bulan, “yüzünü insanlığa çevirmiş bir zihin”.
Üç yıl boyunca Paulo Coelho’yu takip eden Fernando Morais, onun yaşamını didik didik etti, özel ilişkilerini derinlemesine inceledi, vasiyetini okudu, ilaçlarını öğrendi, ceplerini yokladı ve aşk maceralarının meyvesi olabileceklerini düşündüğü çocukları aradı. Hepsinden önemlisi, Coelho’nun kırk yıldır tuttuğu günceleri inceleme şansını yakaladı. Simyacı, Zâhir, Hac gibi romanlarıyla ülkemizde de çok sevilen Paulo Coelho’nun yaşamöyküsü, tıpkı kitapları gibi, bir solukta okunan sürükleyici bir serüven…

Fernando Morais
Fernando Morais, 1946’da Brezilya’nın Mariana kentinde doğdu. Latin Amerika’daki çağdaş biyografi yazarlarının en önemlilerinden biri olan Morais, biyografiyi Brezilya’da çok popüler bir yazın türü niteliğine kavuşturdu. 1961’den bu yana gazetecilik yapan Morais, Jornal da Tarde ve Revista Veja gibi önde gelen gazetelerde yayın yönetmenliği yaptı. Kitapları 21 dile çevrilen ve 2 milyondan fazla satan yazar, 3 kez Esso Ödülü’nü, 4 kez de gazetecilik dalında verilen Abril Ödülü’nü aldı. Nazi toplama kampında ölen aktivist Olga Benrio’nun Olga adlı biyografisi aynı adla sinemaya uyarlandı ve 2005 En İyi Yabancı Film Oscar’ına aday oldu. Fernando Morais aynı zamanda Brezilya Parlamentosu’nda milletvekilliği yapmış ve São Paulo Eyaleti’nde Kültür ve Eğitim Bakanı olmuş ünlü bir politikacı ve aktivisttir. Görüşleri kendi ülkesinde de, diğer Güney Amerika ülkelerinde de büyük tartışmalara yol açmıştır.
E-Kitap - E-book :kitap özetleri, kitap özeti, yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, biyografiler, kitap oku, bedava kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

kitap özeti, kitap,yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, kitap oku, bedava kitap