Translate

1 Ekim 2011 Cumartesi

Altyazı - sinema dergisi - Ekim sayısı

Altyazı'nın Ekim sayısı çıktı

Saygın sinema dergisi Altyazı ekim sayısıyla da okurlarının sinemaya daha irdeleyerek bakmasına hizmet ediyor.
Dergi, “Bir Zamanlar Anadolu”ya filmiyle Nuri Bilge Ceylan’ı gene mercek altına alıyor.

Derginin bu sayısından özetler:

Bir Zamanlar Anadolu’ya
Nuri Bilge Ceylan, son filmi Bir Zamanlar Anadolu’da’nın kurgu günlüğünü sadece Altyazı okurlarıyla paylaşıyor. Yönetmenin, filmin meşakkatli kurgu süreci boyunca geçirdiği aşamaları itinayla, samimiyetle anlattığı bu 40 sayfalık günlük, post prodüksiyon şirketi 1000 Volt’un desteğiyle ücretsiz özel ek olarak Altyazı’nın Ekim sayısında.

Raul Ruiz
Altyazı, geçtiğimiz Ağustos ayında hayata veda eden Raul Ruiz’i, yönetmene ayrılmış özel bir dosyayla anıyor. Avrupa sanat sinemasının bu büyük ustasının uçsuz bucaksız filmografisinin en nadide örnekleri, derginin Raul Ruiz dosyasında.

Filmekimi
İstanbullu sinemaseverlerin her sonbahar iple çektiği filmekimi’nde kaçırılmaması gereken yapımlar, Altyazı’nın filmekimi dosyasında. Lars von Trier’den Cafer Panahi’ye pek çok ustanın yanı sıra, festivallerde dikkat çeken genç yönetmenlerin filmleri de Altyazı’nın filmekimi rehberinde.

Mildred Pierce
Todd Haynes’in son dönemde epey ses getiren ve Kate Winslet ile Guy Pearce’a Emmy kazandıran mini dizisi Mildred Pierce, Altyazı’nın Dizi Film Kuşağı’nda.


ALTYAZI’da ayrıca
Soderbergh’in kıyameti Salgın
Festival takibi: San Sebastian ve Toronto
İsveç’ten absürd bir imza Roy Andersson
Benim Sinemalarım’da Urfa İstanbul ve Beşikteki Miras
Metin Kaya ile madenci belgeseli Derin Çığlık/263 üzerine ve Altın Portakal 48 yaşında

Bu sayıdaki eleştiriler
Paris’te Gece Yarısı, Saç, Yeryüzündeki Son Aşk, İlk Yenilmez: Kaptan Amerika, Kovboylar ve Uzaylılar, Şangay ve Karadedeler Olayı
E-Kitap - E-book :kitap özetleri, kitap özeti, yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, biyografiler, kitap oku, bedava kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

kitap özeti, kitap,yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, kitap oku, bedava kitap