Translate

12 Ekim 2011 Çarşamba

63. Frankfurt Kitap Fuarı yarın açılıyor

Dünyanın en büyük kitap fuarı olarak bilinen Frankfurt Kitap Fuarı yarın 63. kez ziyaretçilerine kapılarını açıyor. Fuarda bu yıl 106 ülkeden 7.384 şirketin ürünlerini sergilenecek.
Alman Yayıncılar Birliği'nden yapılan açıklamada, 16 Ekim Pazar gününe kadar açık kalacak fuara katılan şirketlerin yarısından fazlasının Almanya dışından olduğu, fuarın ilk üç gününün sektör temsilcilerine, hafta sonunun da tüm ziyaretçilere açık olacağı kaydedildi.
Fuarın resmi açılışını bu akşam Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle ve fuarın onur konuğu olan İzlanda'nın Cumhurbaşkanı Olafur Ragnar Grimsson'un yapacağı ifade edildi.
63. Frankfurt Kitap Fuarının en önemli konusunun dijital değişim olacağı belirtilirken, bu değişimin sektörde bir fırsat ve aynı zamanda bir tehlike olarak algılandığı vurgulandı.
Alman Yayıncılar Birliği Başkanı Gottfried Honnefelder, özellikle internet ortamındaki korsanlığın yayıncılarda ve kitapçılarda endişe yarattığını, elektronik kitapların içeriklerinin yaklaşık yüzde 60 oranında yasa dışı olarak indirildiğini belirtti.
Honnefelder, bunu engellemek için siyasetçilerin hiçbir şey yapmadığına dikkati çekti.
Fuarın direktörü Juergen Boos da sektörde çok şeyin değiştiğini, ancak kitabın varlığını sürdüreceğini ve önemini kaybetmeyeceğini ifade etti.
Fuar kapsamında yaklaşık 3000 etkinliğin düzenleneceği ve çok sayıda yazarın fuara katılmasının beklendiği bildirildi.
E-Kitap - E-book :kitap özetleri, kitap özeti, yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, biyografiler, kitap oku, bedava kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

kitap özeti, kitap,yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, kitap oku, bedava kitap