Translate

16 Ekim 2011 Pazar

Kitap özetleri – Einstein’ın Beyni Thomas Harvey



Patolog Thomas Harvey, kırk yıldan fazla bir süredir Einstein’ın beynini saklamaktadır. Seksen dört yaşına geldiğinde, genç bir gazeteciyi de yanına alarak, Einstein’ın torunu Evelyn ile sonlanacak bir Amerika turuna çıkar. Bu gezinin en ilginç yanı, Harvey’in Einstein’ın beynini bir tılsım gibi yanında taşımasıdır.

Tarihin en büyük dahilerinden biri sayılan Einstein’ı ve onun ortaya koyduklarını irdelemenin yanında, dünyanın günümüzdeki durumunu ve değerlerini sorgulayan, bir solukta okunan sıra dışı ve düşündürücü bir yapıt olan bu kitap, postmodern bir gezi güncesi, kozmik bir polisiye ve unutulmaz bir hac yolculuğunun öyküsü.

Yazar Michael Paterniti, 1988 yılında “Bay Albert İle Amerika Turu” adlı makalesi ile National Magazine Award Ödülünü kazanmış. Bu yazısı ilk kez Harper’s Magazine’de çıkmış. Halen Outside’ın yayın yönetmenliğini yapan Paterniti’nin yazıları, Rolling Stone, The Newyork Times Magazine, Detail ve Esquire’da çıkmaktadır.

Alıntı:
Michael Paterniti / Roman / Bilge Kültür Sanat

Skylark tipi bir araba…

Arabayı kullanan genç bir gazeteci..

1955 yılında Einstein’a otopsi yapan seksen dört yaşında bir patolog.

Ve arka koltukta, cam bir kavanoz içinde, Einstein’ın beyni.
E-Kitap - E-book :kitap özetleri, kitap özeti, yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, biyografiler, kitap oku, bedava kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

kitap özeti, kitap,yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, kitap oku, bedava kitap