Translate

İzleyiciler

20 Temmuz 2011 Çarşamba

Zaman ve mekanı önemseyenler için bir kitap

Toplam 21 bildiriden oluşan kitap, mimarlık ve felsefenin artarak devam eden etkileşimini, konunun merkezindeki uzmanlar aracılığıyla ve ilgili diğer disiplinleri de içine alarak irdelenmiş sunumları içeriyor.Mimarlık ve Felsefe Platformu’nun İTÜ Mimarlık Fakültesi’nde gerçekleştirdiği Zaman ve Mekân temalı üçüncü toplantısı ardından, Ayşe Şentürer, Şafak Ural, Özlem Berber ve Funda Uz Sönmez tarafından yayına hazırlanarak YEM Yayın tarafından yayımlanan “Zaman- Mekân” kitabı, deneysel çalışmalara odaklı, sonuçlarının fotoğraf ve film formatlarında ortaya konulduğu “Kent Atölyeleri 2005” CD’siyle okuyucuya sunuluyor.



İTÜ Mimarlık Fakültesi’nde “Mimarlık ve Felsefe” başlıklı toplantıların konuları arasında yer alan “Mimarlık ve Felsefe” ve “Etik-Estetik” temaları için yayımlanan kitapların ardından üçüncü toplantı sonrası hazırlanan “Zaman-Mekân” kitabında yer alan metinlerin tümü genel olarak zaman ve mekan kavrayış ve ilişkilerine odaklanıyor. Değişen vurgular gözetilerek “tanım”, “yorum” ve “eleştri” başlıkları altında düzenlenen kitapta, başta mimarlık ve felsefe olmak üzere antropoloji, sosyoloji, psikoloji, tiyatro, fotoğraf, sinema gibi alanlardan tanımlar, yazılar, eleştiri ve deneysel çalışmalardan oluşuyor.



Toplam 21 bildiriden oluşan kitap, mimarlık ve felsefenin artarak devam eden etkileşimini, konunun merkezindeki uzmanlar aracılığıyla ve ilgili diğer disiplinleri de içine alarak irdelenmiş sunumları içeriyor.

Kitabın eki niteliğindeki Kent Atölyeleri 2005 CD’sinde ise “Zaman ve Mekân” temasına yönelik kurguları lisans ve yüksek lisans öğrencileri ile genç profesyonellerin atölye çalışmalarından sunumlar yer alıyor.



Zaman ve mekan; temel bilimler, kültürel çalışmalar, sanat ve özellikle bütün bu alanlara öncül görünen mimarlık ve felsefede en temel araştırma, çalışma konuları arasında yer alıyor. Biri diğeri olmaksızın düşünülemeyen iki kavramın, zamanın ve mekânın açılımları, kültür dünyamızı oluşturan disiplinler aracılığıyla okuyucuya sunulan bu kitap, zaman ve mekan üzerine değerli bir kaynak olacak.



E-Kitap - E-book :kitap özetleri, kitap özeti, yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, biyografiler, kitap oku, bedava kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

kitap özeti, kitap,yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, kitap oku, bedava kitap