Translate

14 Temmuz 2011 Perşembe

Isabel Allende 'Günlerin Getirdiği' adlı kitabı

'Günlerin Getirdiği' Can Yayınları'nda

Isabel Allende'nin 'Günlerin Getirdiği' adlı kitabı, Can Yayınları'ndan çıktı.
CSıradışı Haber Gazetesi
Kitap- Ünlü yazar Isabel Allende’nin travmatik hayat öyküsünü anlattığı bu kitap, insanlığın mesafeleri hiçe sayan ortak acılarına değiniyor. “Bizi bulmaz” denilen kötü yaşanmışlıkları anlatırken Allende’nin kırgın ve incinmiş ruhunu iliklerinize kadar hissediyorsunuz…
Ünlü yazar Isabel Allende, bu kitabın sayfalarında, hayatının ve o kendine özgü ailesinin yakın geçmişini, kızı Paula’nın ölümünden alıp 2007 yılına kadar getirerek, tüm içtenliğiyle anlatıyor; bütün aile sorunlarının, boşanmaların, barışmaların, yerleşik toplum kurallarına ters düşen olayların, aşkların ve ayrılmaların arasında aynı zamanda kendi başarılarını ve acılarını, ilham perisinin peşinden dünyanın uzak yerlerine yaptığı yolculukları ve hem aşklarını hem de mizah duygularını yitirmeden pek çok tehlikeyi atlatan, artık olgun bir yaşa gelmiş bir erkekle kadının aşk hikâyesini de gözler önüne seriyor.

Yazarın kızının ölümünü ve Şili’nin öyküsünü anlattığı Paula adlı kitabında keşfettiğimiz ve ilk kitabı olan Ruhlar Evi’ndeki kahramanların çocukları olan bu modern aile, birbirlerine olan sevgi ve bağlılıkları sayesinde bütün çatışmaların üstesinden gelerek bir arada kalmayı başarıyor. Yazar, en büyük özelliği olan hem duygusal hem de alaycı ve tutkulu üslubuyla, bir kadın ve bir yazar olarak, Paula’nın ardından günlerin getirdiği her şeyi okuyucuyla paylaşıyor.

Isabel Allende

Isabel Allende, 1942 yılında Peru’nun başkenti Lima’da doğdu. Ancak birkaç yıl sonra ailesi Şili’ye göç etti. Isabel Allende, amcası, Şili Devlet Başkanı Salvador Allende’nin 1973’te öldürülmesinden iki yıl sonra kocası ve çocuklarıyla birlikte Venezuella’ya sığınmak zorunda kaldı. 17 yaşında gazeteciliğe başlayan Allende, bir süre sonra San Francisco’ya yerleşti. 1982’de yayımlanan ilk romanı Ruhlar Evi’ni, 1984’te Aşktan ve Gölgeden, 1985’te Eva Luna adlı romanları, 1989’da Eva Luna Anlatıyor adlı öykü kitabı izledi. Sonsuz Düzen adlı romanı 1991’de, Paula 1994’te, Kaderin Kızı 1999’da, Sararmış Bir Fotoğraf 2000’de, Yüreğimdeki Ülkem 2003’te yayımlandı. Allende 2002-2004 yılları arasında Canavarlar Kenti, Altın Ejder Krallığı ve Pigmeler Ormanı adlı romanlardan oluşan gençlik üçlemesini kaleme aldı. Türkiye’de tüm yapıtları Can Yayınları arasında yer alan Allende, hemen tüm öykü ve romanlarında gerçekçi bir anlatım ve siyasal bir yaklaşım ile büyülü gerçekçiliğin gerçeküstücü geleneğini ustaca kaynaştırdı.
kitap özetleri, kitap özeti, kitaplar, yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, biyografiler, kitap oku, bedava kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

kitap özeti, kitap,yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, kitap oku, bedava kitap