Translate

10 Temmuz 2011 Pazar

Bir Türk Sosyal Demokratı - İsmail Cem

 'Bir Türk Sosyal Demokratı'

Yazar Ozan Örmeci, son kitabı Bir Türk Sosyal Demokratı- İsmail Cem ile Cem'in biyografisi çerçevesinde Türk siyasal hayatında yaşanan gelişme, değişim ve dönüşümleri okuyucuya aktarıyor.
Yaşam - Kitap
yeni çıkan kitaplar- Ozan Örmeci, Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden mezun olduktan sonra 2011 yılında 'Bir Türk Sosyal Demokratının Portresi: İsmail Cem' isimli doktora teziyle 'doktor' unvanını alır. Yazar, dördüncü kitabı olan bu çalışmasında, Türk siyasal ve entelektüel hayatının önemli ve saygın nir figürü olan İsmail Cem'in yaşamını ve fikir dünyasını mercek altına alıyor ve Cem'in biyografisi çerçevesinde Türk siyasal hayatında yaşanan gelişme, değişim ve dönüşümleri okuyucuya aktarıyor.

Çözüm önerileri


Aynı konu üzerinde İngilizce olarak hazırladığı doktora tezinin daha az dipnotlu ve daha kolay okunur bir çevirisi olan bu çalışmada yazar, İsmail Cem'in fikirlerinden esinlenerek günümüz Türkiyesi'nin siyasal ve toplumsal sorunlarına da 'sosyal demokrasi' çerçevesinde çözüm önerileri getiriyor.

Bir Türk Sosyal Demokratı- İsmail Cem/ Ozan Örmeci/ AKY Basım Yayın/ 288 s.

kitap özetleri, kitap özeti, kitaplar, yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, biyografiler, kitap oku, bedava kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

kitap özeti, kitap,yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, kitap oku, bedava kitap