Translate

İzleyiciler

8 Haziran 2011 Çarşamba

Matematiğin Aydınlık Dünyası kitap özeti

Kitapta tamamen matematiğin günlük yaşantımızdaki önemi vurgulanmaktadır.



Matematik akademisyenlerin loş koridorlarında birbirlerinin kulağına fısıldadığı anlaşılmaz kavramlardan oluşan bilgiler değildir. Matematik yumağı hayatı dolu dolu yaşamış insanların sevinçleri, üzüntüleri, başarı ve yenilgileri ile oluşturdukları bir insanlık macerasıdır. Bu kitapta, bir kısmı topraklarımızda geçen bu büyük insanlık macerasının öyküsü bulunmaktadır.




Birbirinden binlerce kilometre ve yüzlerce yıl uzakta yaşamış bu insanlar ortak bir heyecanı taşımışlar ve aynı maceranın kahramanları olmuşlardır. Bu kitapta bu maceranın bazı kahramanlarını birbirleriyle olan ilişkilerini ve rahat hayatlarını bırakıp bu işlere neden soyundukları anlatılmaya çalışılmıştır.



Bu kitabın yazılımında çok tanınmış matematikçi ve filozoflar için kullanılan Türkçe popüler yazılımlar için Ana Britannica kılavuz olarak alınmıştır.



Ayrıca dört bölümde toparlanmış olan bu kitabın her bölümünün içerisinde bulunan öykülerin; okundukça çoğunun okuyucuyu okurken düşündürdüğü, düşünürken de öğrettiği söylenebilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

kitap özeti, kitap,yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, kitap oku, bedava kitap