Translate

İzleyiciler

6 Haziran 2011 Pazartesi

Murathan Mungan'ın 'Eldivenler, Hikayeler' kitabı Fransızca

'Eldivenler, Hikayeler' kitabı Fransızca'da

Murathan Mungan'ın 'Eldivenler, Hikayeler' kitabı Fransa'da 'Actes Sud' yayınevi tarafından Jean Descat'ın çevirisiyle 'Les Gants et autres nouvelles' adıyla yayımlandı.
Kitap
Türkçede 2009 yılında yayımlanan “Eldivenler, Hikayeler” Mungan’ın Fransızcada üçüncü kitabı oluyor. “Actes Sud” daha önce Mungan’dan Üç Aynalı Kırk Oda ve yine Jean Descat çevirisiyle Çador’u yayımlamıştı.


Murathan Mungan
1955’te İstanbul’da doğan, çocukluğu ve ilk gençlik yılları, memleketi olan Mardin’de geçen Mungan, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü’nü bitirdi. Aynı bölümde “master”ını tamamladı.
Ankara’da Devlet Tiyatroları’nda ve İstanbul’da Şehir Tiyatroları’nda “Dramaturg” olarak çalıştı. 1987’de günlük gazete olarak yayımlanan Söz gazetesinde,“Kültür-Sanat Sayfası” editörlüğü yaptı.1988’ten beri serbest yazar olarak çalışmakta ve halen İstanbul’da yaşamaktadır.
İlk kitabı 1980’de yayımlandı. Aynı zamanda ilk oyunuydu bu: Mahmud ile Yezida. Şehir Tiyatroları’nda çalışırken, “Gençlik Günleri” adını verdiği daha sonra her yıl tekrarlanacak olan kapsamlı bir şenliğin yöneticiliğini yaptı; programlar sundu, yönetti.
Murathan Mungan’ın sahnelenen ilk oyunu, Orhan Veli’nin şiirlerinden kurgulayarak oyunlaştırdığı Bir Garip Orhan Veli’dir. Mungan, tiyatro oyunlarının yanı sıra radyo oyunları, film senaryoları da yazdı.
Gazete ve dergilerde İlk yazıları 1975’de yayımlanan Mungan, yirmi yıllık yazı serüveninin çeşitli ürünlerinden yaptığı bir derlemeyi kırkıncı yaşı nedeniyle Murathan’95 adlı bir kitapta toplamıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

kitap özeti, kitap,yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, kitap oku, bedava kitap