Translate

İzleyiciler

28 Haziran 2011 Salı

İnancın Sınandığı Zor Mekanlar: Hücreler

"Bu kitap, faşizmin unutturmaya çalıştığı direniş tarihimizinden ve geçmişten geleceğe süzülüp gelen geleneklerimizden koparmaya çabaladığı genç kuşaklara gönderilen bir selamdır... "
Nevin Berktaş’ın “İnancın Sınandığı Zor Mekanlar: Hücreler” kitabı ve basında çıkan yazılar, savunmasıyla birlikte derlediği “Dava Dosyası” Yediveren Yayınları tarafından Mart 2011’de basıldı.

Bu kitap dolayısıyla Berktaş’a 17 Haziran 2011günü Türkiye PEN Duygu Asena Ödülü sunuldu. Kitap Ekim 2000 tarihinde basılır basılmaz ilk haftasında toplatılmış yazarına,yayınevi sahibine, matbaaya para ve hapis cezaları verilmişti. Yeni yasa çıkıp cezalar geçersiz kalınca bu kez de yeni yasa nedeniyle dava açılıp para ve hapis cezaları uygulanmıştı. İşte “Dava Dosyası” kitabı “Hücreler” kitabını ve kitabın başından geçenleri içeriyor.

Kitabın arka kapağında şu satırlar yer alıyor;

“Bu kitap, faşizmin unutturmaya çalıştığı direniş tarihimizden ve geçmişten geleceğe süzülüp gelen geleneklerimizden koparmaya çabaladığı genç kuşaklara gönderilen bir selamdır... Cesaret ve özveriyi norm haline getiren, geleceğin devrim savaşcılarını yaratanlardan bir mesajdır… Tarihimizde insanlığın, devrimci ve komünistlerin köleliğe, soykırıma, faşizme ulusal ve sınıfsal sömürüye başkaldırma mücadelesinde yaratılan gelenek ve normları unutturmadık, unutturmayacağız.. Daha iyi bir yarın için savaşanlara bilincimizi ve yüreğimizi akıtıyoruz bu kitapta”
kitap özetleri, kitap özeti, kitaplar, yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, biyografiler, kitap oku, bedava kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

kitap özeti, kitap,yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, kitap oku, bedava kitap