Translate

İzleyiciler

16 Haziran 2011 Perşembe

Cristina Comencini 'Yüreğimdeki Canavar' adlı kitabı Türkçe

'Yüreğimdeki Canavar' Can Yayınları'nda

Cristina Comencini'nin 'Yüreğimdeki Canavar' adlı kitabı, Gül Batuş'un çevirisiyle Can Yayınları'ndan çıktı.
Cinsellik ile sevgi, evlilik ile aşk, insan ile içinde beslediği hayvan gibi, günümüz insanının yakasını bırakmayan ikilemlere dair çarpıcı ve cüretkâr bir roman, Yüreğimdeki Canavar…
İtalyan edebiyatının aykırı ismi Christina Comencini Yüreğimdeki Canavar’da, aşktan evliliğe geçmek, arzularımızın önündeki engelleri kaldırmak, bizleri bir gölge gibi takip eden geçmişi geride bırakmak ve çocuk sahibi olmak gibi, hayatımızın belli başlı anlarını ve duraklarını anlatıyor. Geçmişinde ağır bir travma yaşamış genç bir kadının anne olma serüveni ışığında, tutkunun büründüğü şekilleri ve günümüz insanının aykırı cinsel seçimlerini irdeliyor.

İkisi de oyunculuk yapan Sabina ve Franco, korkusuz ve önyargısız bir aşk yaşadıklarına inanan genç bir çifttir. Franco, sinema ideallerini bir kenara bırakıp sonunda bir televizyon dizisinde rol almayı kabul eder. Sabina ise, seslendirme yaparak geçinmekte, boş vakitlerinde de görme duysunu tamamen yitirmiş sevgili dostu Emilia’yla ilgilenmektedir. Ne var ki Emilia, Sabina’yı gizli bir aşkla sevmektedir. Hamile kaldığını fark eden ve kâbuslar görmeye başlayan Sabina, karanlık geçmişi hakkında daha fazla bilgi edinmek için ağabeyi Daniela’nın yanına, Amerika’ya gider. Ancak Sabina’nın öğreneceği gerçekler, karnındaki bebekle ilişkisini bambaşka boyutlara getirecek, Sabina’nın kısa süreli yokluğu ise, Franco’nun ve Emilia’nın yeni ve tehlikeli arayışlara yönelmelerine
neden olacaktır…

Yüreğimdeki Canavar, doğayla bağları kopmuş olsa da içindeki doğanın esiri olmaya devam eden insanların kendilerini anlama uğraşlarının, tutkularını yaşamak isteyen ancak bundan bir o kadar korkan gençlerin hikâyesi. Bu cüretkâr romanda, sevgili olmaktan bir eş ve bir anne olmaya geçerken, iç dünyamızda yaşadığımız büyük sarsıntıları okuyacak, dostlukla sevgili olmak arasındaki sınır silikleştiğinde, bizleri bekleyen tehlikelere tanık olacaksınız. Yüreğimdeki Canavar, günümüz genç insanlarının bedenlerine sıkışan ruhlarını anlatıyor.

Cristina Comencini

Cristina Comencini, 1956’da doğdu. Ekonomi öğrenimi yapan Comencini, Zoo (Hayvanat Bahçesi) adlı çocuk hikâyesinin beyazperdeye aktarılması için yapılan öneri üzerine 20. yüzyıl İtalyan sinemasının öncülerinden olan babası Luigi Comencini’nin izinden giderek senaristliğe ve film yönetmenliğine başladı. Bu arada romancı ve öykücü olarak edebiyat alanındaki çalışmalarını da sürdürdü. Comencini’nin çeşitli dillere çevrilen kitapları Le pagine strappate (Yırtık Sayfalar), Passione di famiglia (Aile Tutkusu), 1999’da Can Yayınları’ndan İtalya’da Bir Türk Sevdim adı altında yayımlanan Il capotto del Turco, Matrioska (Matrioşka), La bestia nel cuore (Yüreğimdeki Canavar), L’illusione del bene’dir (İyilik Yanılsaması). Cristina Comencini’nin Can Yayınları’ndaki diğer kitabı: Geceyle Gelen, 2010.
kitap özetleri, kitap özeti, kitaplar, yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, biyografiler, kitap oku, bedava kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

kitap özeti, kitap,yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, kitap oku, bedava kitap