Translate

13 Haziran 2011 Pazartesi

İlhan Usmanbaş - Ölümsüz Deniz Taşlarıydı

"İlhan Usmanbaş - Ölümsüz Deniz Taşlarıydı"

Yapı Kredi Yayınları, Evin İlyasoğlu'nun İlhan Usmanbaş - Ölümsüz Deniz Taşlarıydı adlı kitabını yeniden yayımladı. İlk baskısı 2000 yılında yine Yapı Kredi Yayınları tarafından yayımlanan kitabın bu yeni baskısında metne bazı ekler yapıldı.
Kitabın son bölümünde Usmanbaş’ın en yakın dört dost/öğrencisinin onunla ilgili değerlendirmelerini içeren yazı ve söyleşiler yer alıyor:
Özkan Manav onun filozof yönünü anlattı. Mehmet Nemutlu Usmanbaş yazısındaki “Açıklığı” irdeledi. Evin İlyasoğlu’nun Hasan Uçarsu ile yaptığı söyleşi yaşamın içinden Usmanbaş’a bakarken, Aykut Köksal ile söyleşi de yaşadığı çağın içinden Usmanbaş’ı irdeliyor.
Kitabın yeni baskısına, 2000 sonrası yaşamından önemli çizgilerle, yapıt listelerinde ve diskografisindeki yenilikler eklendi.


2000 yılında yayımlanan ilk kitabın arkasına 2 CD bulunuyordu. Bu CD’lerde bestecinin kendi sesinden bir söyleşiyle değişik dönem yapıtlarından örnekler yer alıyordu. Bu kez kitaba ekli bir CD’de Usmanbaş’ın daha önce hemen hiç çalınmamış, kaydedilmemiş dört yapıtı yer alıyor:
Yeni Kayıtlarıyla İlhan Usmanbaş. Betin Güneş yönetiminde Köln’de Köln Filarmoniker ile çalınan İşte Sevgili Viyolonsellerimiz; İnci Özdil yönetimindeki Orkestra@Modern ile, piyanist Türev Berki’nin solistliğinde Solo Piyano ile 12 Çalgı İçin Oda Konçertosu; ünlü İngiliz kemancı Peter Sheppard-Skaerved’in seslendirdiği... ki yalnızdırlar adlı solo keman yapıtı (bir kez Gönül Gökdoğan 1988’de İstanbul Radyosu stüdyosunda seslendirmiş) ve Esen Kıvrak, Olgu Kızılay, Öykü Koçoğlu, Çağ Erçağ’ın çaldığı Yaylı Dördül için Müzik-96 başlıklı kuartet.
kitap özetleri, kitap özeti, kitaplar, yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, biyografiler, kitap oku, bedava kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

kitap özeti, kitap,yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, kitap oku, bedava kitap