Translate

13 Haziran 2011 Pazartesi

Demokrasiden Diktatörlüğe - İktidar Uğruna Demokrasiyi Feda Edenler

Demokrasiyi diktaya çevirenler

CHP Bursa Milletvekili Onur Öymen, kaleme aldığı son kitabında demokrasi vaadiyle gelip diktatörleşen iktidarları kaleme aldı.
AKP dönemini de ele alan Öymen, “Özgürlük ve demokrasi vaatleriyle iktidara geldiler. Uygulamalarında demokrasi göremedik. Demokrasi açısından Bangladeş, Malezya bizden iyi durumda inanılacak gibi değil” dedi.

Onur Öymen’in “Demokrasiden Diktatörlüğe - İktidar Uğruna Demokrasiyi Feda Edenler” isimli kitabı çıktı. Kitabın esas amacının demokrasinin karşılaştığı güçlükleri işlemek olduğunu söyleyen Öymen, “İktidarı bırakmamak için demokrasi dışı durumlar ortaya çıktı. Bu eski Yunan döneminde de ABD’nin kuruluşunda da, Mussolini, Hitler iktidarlarında da yaşandı” diye konuştu.

‘Standartlar düştü’

AKP iktidarında da, hükümetin programında özgürlük, demokrasi vurgusu olduğunu ancak partinin uygulamalarının öyle olmadığını söyleyen. Öymen, “AB’ye uyum yolunda yasa çıkmış ancak standartlar sürekli düşmüştür” diye konuştu. Demokrasi sıralamasında Türkiye’nin 89. sırada olduğunu kitapta tablolarla anlatan Öymen, “Endonezya, Malezya, Gana, Bangladeş... Bu ülkeler Türkiye’den daha demokratik deniliyor. Basın özgürlüğünde 106. sırada daha kitap yeni basıldı bu kısa sürede 112. sıraya geriledi. Basın özgürlüğünde Türkiye, Tanzanya, Arnavutluk, Haiti gibi ülkelerin gerisinde bunlar olacak şeyler değil. Kâğıt üzerinde bir demokrasi, özgürlük var ama...” dedi.
kitap özetleri, kitap özeti, kitaplar, yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, biyografiler, kitap oku, bedava kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

kitap özeti, kitap,yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, kitap oku, bedava kitap