Translate

9 Ağustos 2011 Salı

Şehirden James Joyce öyküleri

Şehirden James Joyce öyküleri

Dünya edebiyatına büyük yazarlar kazandırmış İrlanda'da her yıl düzenlenen "Dublin: Bir Şehir, Bir Kitap" festivali için 2012'nin kitabı belirlendi.
Dublinli okurlar, gelecek yıl Nisan ayında İrlandalı yazar James Joyce'un "Dublinliler" (Dubliners) adlı öykü kitabını okuyup tartışacak.
Dublin Belediyesinin öncülüğünde düzenlenen festival, her yıl bir kitabın geniş çerçevede değerlendirilmesini amaçlıyor ve Nisan ayı boyunca eseri ve yazarını konu alan çeşitli etkinlikler düzenleniyor.
Eserlerin festival kapsamına alınabilmesi için, konusunun ya da yazarının Dublin ile bağlantılı olması gerekiyor.
Altıncısı bu yıl düzenlenen festival, 2006'da Flann O'Brien'ın "At Swim-Two-Birds", 2007'de Sebastian Barry'nin "A Long Long Way", 2008'de Jonathan Swift'in "Güliver'in Gezileri", 2009'da da Bram Stoker'ın "Drakula"sını kapsamına almıştı.
Geçen yıl Nisan ayında Oscar Wilde'ın "Dorian Gray'ın Portresi" adlı romanının ele alındığı festivalde bu yıl için belirlenen kitapsa İrlandalı yazar Joseph O'Connor'ın "Ghost Light"ıydı.
Festival için James Joyce'un "Dublinliler"inin seçilmesi, ünlü yazarın hayattayken yayımladığı eserlerin telif hakkı süresinin gelecek yıl dolması açısından da önem taşıyor.
Paris'te yaşayan torun Stephen Joyce'un telif hakları üstünde hakimiyet kurarak, aşırı kısıtlayıcı bir tutum benimsemesinden yakınan İrlandalı edebiyat çevreleri, edebiyat festivalleri kapsamındaki etkinliklerin önünün açılabilmesi için de heyecanla 1 Ocak 2012'yi bekliyor.
E-Kitap - E-book :kitap özetleri, kitap özeti, yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, biyografiler, kitap oku, bedava kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

kitap özeti, kitap,yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, kitap oku, bedava kitap