Translate

İzleyiciler

19 Ağustos 2011 Cuma

Fantastik Edebiyat : Güç Kalıtları Serisi

Fantastik Edebiyat : Güç Kalıtları Serisi


Güç Kalıtları Serisi, bağlılık yaratacak, sonuna kadar kendini heyecanla okutacak bir maceraya başlamak isteyenler için ideal bir seri. Başladığınız an, bu serinin bir kahramanı olmayı dileyecek, benim gibi abartırsanız rüyanızda Aurian’ı dahi göreceksiniz.


Annesinden Toprak-büyüsü, babasından ise Ateş-büyüsü gücünü almış olan Aurian, babasının ölümünün ardından annesi Eilin’in kendisi ile pek ilgilenmemesi üzerine, Eilin’in korusundaki hayvanlarla dostluk kuruyor. Ve bir gün babasının eski bir dostu olan kılıç ustası Forral, Aurian’ın hayatına giriveriyor. Aurian’a okumayı, kılıç kullanmayı öğreten Forral, bir süre sonra büyücü kadının en yakın dostu hâline geliyor.
Hikâye ise büyücü Aurian’ın, tüm dünyaya hükmetme çabası içindeki Başbüyücü Miathan’a karşı başlattığı mücadeleden galip çıkabilmesi için gerekli olan ‘Kalıtlar’ı bulma sürecini anlatıyor ve bu süreç boyunca gelişen olaylar, adeta bir tohum gibi filizlenerek okuyucuya büyüleyici bir kurgu sunuyor. Yazar, ilk üç kitap boyunca kahramanlarımızı saran olay örgüsünü, son kitap Dhiammara’da itina ile sonlandırıyor.
1995’te British Fantasy Ödülü’nü kazanan Maggie Furey’in, büyüye ve karakter yapısına bakış açısı ise kesinlikle takdire şayan. Leviathan, Xandim gibi birçok ilgi çekici ırkı bir araya getiren yazar, büyü kavramını en etkili ve doğal hâliyle, tüm ayrıntılarına dek özenle kurgulanmış Güç Kalıtları Serisi’ne işliyor.

E-Kitap - E-book :kitap özetleri, kitap özeti, yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, biyografiler, kitap oku, bedava kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

kitap özeti, kitap,yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, kitap oku, bedava kitap