Translate

1 Ocak 2012 Pazar

Tekin Budakoğlu 'Aşk Yüzleri'

Tekin Budakoğlu'ndan 'Aşk Yüzleri'

Kanguru Yayınları'ndan çıkan 'Aşk Yüzleri' öykü kitabıyla Tekin Budakoğlu, Naim Tirali adına konan 2011 Öykü Ödülü'nün ilkine layik görüldü.
Edebiyat öğretmeni de olan  yazar “Aşk Yüzleri” adlı kitabındaki her öyküde, kapılarını bambaşka dünyalara açıyor. Edebiyatın en saygın türlerinden biri olan öykü ince dil kadar düş dünyası ile gerçek arasındaki gelgitlerle anlatıya dönüşür. Budakoğlu da bunu başaran bir yazar olarak edebiyat dünyasına Naim Tirali adıyla birlikte anılma artısıyla daha da güçlü yerleşiyor.
Aşk kavramının sıradanlaştığı, tüketimle birlikte yürüdüğü günümüz dünyasında “Aşk Yüzleri” merak uyandırıyor.
İşte kitaptan birkaç satır; "Biliyor bunu Celil: ruhun sırları yüzlere kazınır. O yüzden kitaplar, bölük pörçük düşler gibi yüzleri de okuyor uzun zamandır. Sırları ele veriyor yüzler, niyetleri bir bir ortaya döküyor, kendisi olmaktan utananları da başkası olmaya çalışanları da ayan beyan ifşa ediyor. Karşlaştığı her yüze gülümsemekten geri durmayan ya da bir derviş gibi ayakucundan ötesine bakmayı günah sayan pek çok yüzdeki maskeyi görmeyi öğrendi Celil. Bazılarınıysa ayırt etmekte zorluk çekiyor bazen: ardına sığınılan maskeler kullanıla o yüze karışıyor çünkü; çoğu öylesine sık ve öylesine içten kullanılıyor ki yüzün sahibi bile unutuyor zamanla gerçek yüzünü".

E-Kitap - E-book :kitap özetleri, kitap özeti, yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, biyografiler, kitap oku, bedava kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

kitap özeti, kitap,yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, kitap oku, bedava kitap