Translate

12 Ocak 2012 Perşembe

İşaret – Kristin Cast Kitap Özeti (Gece Evi Serisi 1. Kitap)

Kitabın Adı: İşaret
Gece Evi Serisi 1. Kitap
Kitabın Yazarı:Kristin Cast
Kitabın Özeti:
Zoey ‘in o güne kadar tek düşündüğü geometri sınavıdır. Hasta olduğu bir gün, koridorda geveze arkadaşıyla beraber yürürken, Dolabının yanında yere oturmuş olan bir iz sürücü tarafından işaretlenir. Bu durumun hemen ardından, eski alkolik sevgilisi ve aptal futbolcu arkadaşları Zoey’in işaretlendiğini öğrenir.
Eve gidip annesinden biraz olsun teselli almak umuduyla, işaretlendiğini gösterince annesi şoka girer. Üvey babası kilisede bulunur ve evlendiklerinden beri annesini çok değiştirmiştir. Hiçbir zaman ona iyi bir adam gibi görünmeyen Üvey-Zavallım[Zoey ona böyle diyor] onu günahkar olarak adlandırıp kilisenin diğer kıdemlilerini eve çağırınca, Zoey dayanamayıp Büyük Anne Slvia Kızılkuş’un lavanta çiftliğine kaçar. Lakin onu ararken, bir kaza sonucu düşüp bayıldığında, ruhu bir süreliğine bedeninden ayrılır ve Nyx’le, yani gecenin tanrıçası ile karşılaşır. Nyx’in onu alnından öpmesiyle, İz sürücünün ona verdiği içi boş hilal dövmesi dolmuştur.
Gece evi Yüksek Rahibesi, Büyük Anne Kızılkuş’un getirdiği yeni çaylak olan Zoey’in eğitmeni olmayı kabul eder. Lakin yolda bir sürelik ayrılmalarının ardından Zoey okulun koridorunda bir kızın zorla bir çocuğu cinsel yönden alıkoyduğunu görür. Farkdettiği anda kaçsada, çocuğun kaçmadan önce ona kenetlediği gözlerine hayran kalmıştır.
[g]
Daha sonra onu alıkoyan kızın adının Afrodit olduğunu, ayrıca Karanlık Kızlar ve Erkekler gibi kıdemli bir grubun lideri, ve aynı zamanda da geleceğin yüksek rahibesi olmak adına eğitildiğini öğrenir. Kendiside bu gruba mensup olduğu sırada, alıkoyulan olarak tandığı çocuk olan Erik Night ile yakınlaşmaya başlayan Zoey, içi dolu hilal dövmesiyle çok dikkat çeiyordur. Bu konuda tek kabaca davranıp onu sorularıyla strese sokmayan yeni oda arkadaşı Stevie Rae olur. Daha sonra Damien Maslin, Erin Bates, ve Shaunee Cole ile tanışır. Damien bir homo, Erin ve Shounee de tam bir ruh ikizidir.
O sırada vücutları değişimi reddedip ölen çaylakların hayaletlerini görmeside cabasıdır. Daha sonra arkadaşlarıyla beraber güçlerini keşfeden Zoey, Afrodit’in kötü ruhları serbest bıraktığı bir ritüelde güçleri ile onlarla savaşıp, tekrar ruhlar alemine yollarken, onu takip etmek için gönüllü kanını veren Stevie Rae ve diğer arkadaşlarınınyadımını alır. Bu süreçte eski erkek arkadaşınıi ve yeni erkek arkadaş adayınıda ruhlar tarafından yenilmekten kurtarmıştır. Bütün bu olanları uzaktan Neferet’in izlediği ortaya çıkınca, Yüksek Rahibe Afrodit’i Karanlık Kızlar Ve Erkekler Liderliğinden alarak Zoey’e verir. Şu durumdan sonra Zoey hem Afrodit ile olan düşmanlık bağlarını kuvvetlendirmiş, hem de büyük sorumluluklar üstlenmişti. Ve ritüeldeki başarısından dolayı Nyx onu onurlandırmış, dövmelerini normal bir vampirinkinden biraz daha arttırarak omuzlarına kadar indirmiştir

E-Kitap - E-book :kitap özetleri, kitap özeti, yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, biyografiler, kitap oku, bedava kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

kitap özeti, kitap,yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, kitap oku, bedava kitap