Translate

4 Ocak 2012 Çarşamba

Altyazı'nın Ocak sayısı çıktı

Altyazı'nın Ocak sayısı çıktı

Sinema Dergisi Altyazı her zamanki dakikliği ve titizliğiyle Ocak sayısını bayilere ulaştırdı. Saygın ve çağdaş sinema dergisi Altyazı bu sayısında geçen yılın sinemasını sorgularken Kasım ayında sonsuzluğa uğurladığımız ünlü yönetmenimiz Lütfi Ö. Akad'a geniş yer veriyor.
Altyazı Ocak sayısında

Lütfi Ç.Akad

Altyazı 2012’nin ilk sayısında, geçtiğimiz Kasım ayında hayatını kaybeden Lütfi Ö. Akad’ı, bugüne kadar hazırladığı en kapsamlı dosyalardan biriyle anıyor. Yalnızlar Rıhtımı’ndan Hudutların Kanunu’na, Kızılırmak Karakoyun’dan Gelin-Düğün-Diyet Üçlemesi’ne yönetmenin bütün önemli filmlerinin tematik yazılarla incelendiği dosyada ayrıca sinemacılar, sinema yazarları ve akademisyenler, Akad külliyatı içinde kendilerini en çok çarpan sahneleri, anları, diyalogları anlatıyorlar. Dosyada Fatih Özgüven’in Akad’la Vesikalı Yarim üzerine yaptığı bir söyleşi de yer alıyor.

Melankoli ve Lars von Trier

Hep olduğu gibi yeni filmiyle de yine bolca tartışma yaratan Lars von Trier, depresyon ve melankoli kavramlarını bir felaket öyküsü çerçevesinde işliyor. Öte yandan Melankoli’de, yönetmenin alışıldık provokatif tavrı ve cinsiyetçi bakışı da yerli yerinde duruyor.

Zenne

M. Caner Alper ve Mehmet Binay, kendi babası tarafından öldürülen Ahmet Yıldız’ın gerçek hikâyesinden yola çıkan ve Altın Portakal’da ‘En İyi İlk Film’ seçilen Zenne’yi daha vizyona girmeden anlatıyor.

Miranda July

Miranda July’ın kısa filmlerine, video işlerine ve uzun metrajlarına toplu halde baktık. İkinci uzun metrajı Gelecek’i (The Future) ise, yaptığımız özel söyleşide genç yönetmenin kendisinden dinledik.

Altyazı’da ayrıca

İçinde Yaşadığım Deri (The Skin I Live in): Almodovar’dan sapkın bir intikam filmi
Ken Russell’ın anısına: Şok ve Yıkım Estetiği
Yüzüklerin Efendisi’nin yapım tasarımcısı Grant Major ile İzliyorum
Dizi film kuşağı’nda bu ay: Person of Interest
35. Duisburg Film Festivali: Genç belgeselciler, ustaları geçti!

Bu sayıdaki eleştiriler

Hayat Ağacı (The Tree of Life), Gelecek Uzun Sürer, Hugo, Sherlock Holmes: Gölge Oyunları (Sherlock Holmes: A Game of Shadows), Bisikletli Çocuk (Le gamin au vélo), Zirveye Giden Yol (The Ides of March)
E-Kitap - E-book :kitap özetleri, kitap özeti, yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, biyografiler, kitap oku, bedava kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

kitap özeti, kitap,yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, kitap oku, bedava kitap