Translate

11 Ocak 2012 Çarşamba

Elif Güney Pütün; Bir Odadan Bir Odaya

Bir Odadan Bir Odaya

Yılmaz Güney'in kızı Elif Güney Pütün; ilk kitabı "Bir Odadan Bir Odaya" ile okuyucuların karşısına Doğan Kitap Yayınları arasında çıkıyor.
Pütün, küçük bir kız çocuğunun kelimeleriyle, halkının “kusursuz kahraman” olarak gördüğü bir babaya sahip olmayı kaleme aldığı kitabında; efsaneyi bozmadan, içinden geçenleri hissetmeye hakkı olup olmadığını da sorguluyor.

“Bir Odadan Bir Odaya” adlı ilk kitabında, herkesin tanıdığı sinemacı, devrimci, mücadeleci kimliğinin yanı sıra, bir baba, bir eş ve bir insan olarak bilinmeyen yönleriyle Yılmaz Güney’i değil, “Yılmaz Pütün”ü anlatan Elif Güney Pütün; kendi gerçeğiyle kalabilmek için yazdığı kitapta, adını, çelişkilerini, coşkularını, acılarını artık taşıyabildiğini belirtiyor. “Ben senin Yol’unun küçük kızıyım, yazılmış ama söylenmemiş ismiyim.”

1966’da İstanbul’da doğan Elif Güney Pütün; 15 yaşına kadar Türkiye’de yaşadı, 1981 yılında ise ailesiyle birlikte Fransa’ya yerleşti. Lisenin ardından, psiko-pedagoji eğitimi alan Pütün; eğitiminin ikinci yılında yaptığı staj sırasında otistik çocuklarla tanıştı ve tüm iş hayatını onlara adadı. Psikanaliz formasyonunun yanı sıra aile terapisti formasyonu da alan yazar, eşi ve iki çocuğuyla Fransa’da yaşıyor.

Elif Güney Pütün’ün “Bir Odadan Bir Odaya” adlı kitabı 11 Ocak 2012 tarihinden itibaren raflarda olacak.
E-Kitap - E-book :kitap özetleri, kitap özeti, yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, biyografiler, kitap oku, bedava kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

kitap özeti, kitap,yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, kitap oku, bedava kitap