Translate

İzleyiciler

8 Kasım 2011 Salı

Selçuk Demirel'den Jean de La Fontaine yorumu

Selçuk Demirel'den Jean de La Fontaine yorumu

Yapı Kredi Yayınları Doğan Kardeş dizisi, karikatürist yazar Selçuk Demirel'in yorumuyla La Fontaine'i bir kez daha çocuklarla buluşturuyor. Sadece çocukları değil elbet masala farklı bakmayı isteyen herkesi farklı bir okumaya davet ediyor.
La Fontaine deyince akla hiç düşünmeden iki masal gelir: Karga ile tilki ve Cırcır Böceği ile Karınca. 7’den 70’e herkes bilir sakar kargayı ve tembel cırcır böceğini. Peki ya işin aslı öyle değilse? Desen kitapları ve John Berger ile yaptığıortak yapıtlarla adından söz ettiren Selçuk Demirel’den La Fontaine’in masallarına farklı bir bakış. Selçuk Demirel bu defa hem çiziyor hem yazıyor hem de okurlara alışılmadık bir son vaat ediyor. Demirel, "Ne kargalar eskisi kadar budala, ne de karıncalar o kadar acımasız. Cırcır böceği ve onun müziği olmasaydı,kavurucu yaz sıcaklarında çalışmak ne kadar zor olurdu düşünebiliyor musunuz? Tilkiye gelince, uzun lafın kısası, aklın kurnazlıktan bin kat daha üstün olduğunu böylelikle anlamış oluyoruz."diyor.
E-Kitap - E-book :kitap özetleri, kitap özeti, yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, biyografiler, kitap oku, bedava kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

kitap özeti, kitap,yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, kitap oku, bedava kitap