Translate

İzleyiciler

30 Kasım 2011 Çarşamba

Quentin Bajac'ın Fotoğraftan Sonra, Analog Fotoğraftan Dijital Devrime

Dijital devrime kadar fotoğrafın 50 yılı

Yapı Kredi Yayınları'nın Genel Kültür Dizisi'nden yayımlanan Quentin Bajac'ın Fotoğraftan Sonra, Analog Fotoğraftan Dijital Devrime kitabı, okuyucusuna dijitalin başlangıcına kadar fotoğrafın 50 yılını anlatıyor.
Quentin Bajac’ın Fotoğraftan Sonra kitabı, 1960’lı yıllarda Instamatic Kodak ve Polaroid’in gelişiyle fotoğrafın, amatörlerin eline geçmesini anlatıyor. Aynı dönemde basın fotoğrafı, televizyonun yükselen hükümdarlığı ve fotoğraf hakları sıkıntılarının karşısında, yayın kuralları yeniden belirlenir: Yeni ajanslar kurulur, yeni bir “auteur” röportaj tarzı ortaya çıkar. Sanatçılar ise daha önce görülmemiş ticari bir değerle karşılaşan “sanat karşıtı” bir uygulama yaratmak için fotoğrafı kendilerine mal eder. Fotoğrafa ayrılan müzeler ve büyük bienallerin oluşturulmasıyla, fotoğraf kendi adını sanat tarihine kesin olarak yazdırır. Fotoğrafın estetik ve sosyal gelişimini inceleyen Quentin Bajac, fotoğrafın 50 yılını dijitali devrime varana dek anlatır. Görüntülere doymuş 21.yüzyılda Bajac, aracın otoritesini sorgular: Fotoğraf hâlâ gerçeği mi söylüyor?
E-Kitap - E-book :kitap özetleri, kitap özeti, yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, biyografiler, kitap oku, bedava kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

kitap özeti, kitap,yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, kitap oku, bedava kitap