Translate

İzleyiciler

7 Aralık 2013 Cumartesi

“Yılın En İyileri”


Dünya Kitap ödülleri belli oldu!
Dünya Kitap Dergisi’nin yirmi bir yıldır verdiği gelenekselleşmiş “Yılın En İyileri” ödüllerinin sonuçları belli oldu. Yılın Kitabı, Altın Sayfa Polisiye ve En İyi Gastronomi Kitabı ödüllerinin 2013 yılı sahipleri açıklandı.
 
 
Dünya Kitap Yılın Kitabı Ödülleri Seçici Kurulu Hamdi Koç, İnci Kut ve Doğan Kitap’ı ödüle değer bulurken, Altın Sayfa Yılın Polisiye Kitabı Ödülü ise Celil Oker’in oldu. Bu dalda Labirent Yayınları’na özel bir ödül verilmesi kararlaştırıldı. “Yılın En İyi Gastronomi Kitabı” ödülüne ise Nevin Halıcı değer bulundu.
Dünya Kitap Dergisi tarafından 1993'ten bu yana verilen Dünya Kitap Ödülleri’nden “Yılın Telif Kitabı Ödülü” için 2013’te “Ayın Telif Kitabı” olarak belirlenen 9 kitap arasından seçim yapıldı. Erendiz Atasü, Refik Durbaş, Doğan Hızlan, Selim İleri, Deniz Kavukçuoğlu, İlknur Özdemir, Faruk Şüyün, Feyzan Top ve Dünya Temsilcisi’nden oluşan seçici kurul, “Yılın Telif Kitabı” ödülünü; Hamdi Koç’un Doğan Kitap’tan çıkan “Çıplak ve Yalnız” adlı yapıtına oy çokluğuyla verdi.
“Yılın Çeviri Kitabı” ödülünün sahipleri ise yıl içerisinde “Ayın Çeviri Kitabı” olarak seçilen 9 eser arasından belirlendi. Aynı seçici kurul, ödülün, oy çokluğuyla Can Yayınları tarafından basılan Isabel Allende’nin “Maya’nın Günlüğü” kitabının çevirmeni İnci Kut’a verilmesini kararlaştırdı.
“Yılın Yayınevi” de, aynı toplantıda, aynı seçici kurulca yapılan değerlendirme sonucunda oy birliğiyle Doğan Kitap olarak belirlendi.
Altın Sayfa Ödülü’nde Yılın Polisiye Kitabı’nın sahibi ise Celil Oker oldu. Altın Sayfa’nın Metin Celâl, Nevzat Işıltan, Selim İleri, Sevin Okyay, Faruk Şüyün ve Erol Üyepazarcı’dan oluşan seçici kurulu, ödülü oybirliğiyle Celil Oker’in Altın Kitaplar tarafından basılan “Ateş Etme İstanbul” adlı yapıtına verdi.
Aynı Seçici Kurul, polisiye edebiyatı tarihine katkılarından dolayı Labirent Yayınları’na Jüri Özel Ödülü verilmesini kararlaştırdı.
“Yılın En İyi Gastronomi Kitabı” seçiminin sonuçları da belli oldu. Nedim Atilla, Ali Esad Göksel, Gülhan Kara, Ahmet Örs, Osman Serim, Faruk Şüyün (kurum temsilcisi) ve Mehmet Yaşin’den oluşan seçici kurul, ödülü Nevin Halıcı’nın Oğlak Yayınları tarafından okurlara sunulan “Açıklamalı Yemek ve Mutfak Terimleri Sözlüğü” adlı kitabına verdi.

E-Kitap - E-book :kitap özetleri, kitap özeti, yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, biyografiler, kitap oku, bedava kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

kitap özeti, kitap,yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, kitap oku, bedava kitap