Translate

İzleyiciler

1 Aralık 2013 Pazar

İnsan İsterse: Azmin Zaferi Öyküleri

 İlham veren, okuyanı güçlendiren, zor zamanlarda insanı hayata bağlayan kitaplar "İnsan İsterse: Azmin Zaferi Öyküleri" dizisi olarak yayınlanıyor.
Küçük imkanlarla büyük engelleri aşmış, yılmadan hayalinin peşinden koşmuş, azmin gücüyle sıfırdan zirveye çıkmış, okuyana ilham veren insanların öyküleri özenle yazılıyor.

Mümin Sekman da dizinin danışmanlığını yapıyor. Dizide bugüne kadar 4 kitap halinde 50 kadar başarı öyküsü yayınlandı.
İçinde büyük bir başarı isteği olan, ama elinde imkanı olmayanlara, kendisinden daha kötü şartlardan gelerek başarmış insanların hikayesini anlatan kitap, okurunun mücadele azmini güçlendiriyor.
Bir insanın sadece başarılı olması değil, "sıfırdan gelerek" başarmış olması gerekiyor. Bu yüzden, bu kitaba Rahmi Koç'un hikayesi giremiyor!

İNSAN İSTERSE’NİN DÖRDÜNCÜ KİTABI YAYINLANDI.
Dördüncü sayıda kimlerin hikayeleri var?
Orta Asya bozkırlarında doğdu, önce mülteci, sonra bekçi, sonunda NATO’ya VIP yönetici oldu! Türkistan, Hindistan, Türkiye üçgeninde yaşanan görkemli bir serüven. Kazak kurdu Şerizat’ın film gibi hikayesi ilk kez İnsan İsterse’de…
Tabelacı babasının aldığı bisikleti çalan çocuğu yakalasaydı katil olacaktı, yakalayamayınca dünya ağır siklet boks şampiyonu oldu! Asi efsane Muhammed Ali’nin hikayesi…
Yoksul ve yalnız bir çocuk nasıl yılmaz bir savaşçıya dönüştü? Gözyaşlarını gülmeceye çeviren Aziz Nesin’in insanı başarıya azmettiren hikayesi.
İlkokulu zor bitirdi ama “balonu şişirip satarak” dünya markası oldu! Zeki Başeskioğlu’nun “zekice” yükseliş öyküsü…
Emekliliğine iki ay kala ordudan atılınca inat edip yazdığı kitaplarla ordu kadar okuru oldu! İskender Pala’nın hikayesi..
2.5 yaşında babasını kaybetti, sisteme inat dershaneye gitmeden Boğaziçi’ni kazandı: Teoman’ın azimli yüzü…
Üniversiteyi 6 ayda terk etti, evin garajında kurduğu şirketle efsane oldu: Steave Jobs’un hikayesi…
Erkeklere meydan okudu, “Kadınca” bir başarının kahramanı oldu: Duygu Asena’nın azmi nasıl zaferine ulaştı?
Avukat patronuna kızdı, hukuk okuyup New Yorkta kendi hukuk bürosunu açtı: Çiğdem Acar’ın hikayesi.
Heykeli “hayattayken üzerine atılan taşlardan yapılan” Soljenitsin’in hikayesi…
Bir amigonun Alen’i başarı hikayesi: “Çarşı” azimsizliğe de karşı!
Öyküsü yazılmaya değer işler başarıldığı sürece, insan isterse de başarı öyküleri anlatmaya devam edecek.
"İNSAN İSTERSE AZMİN ZAFERİ ÖYKÜLERİ-3" YAYINLANDI!
Mümin Sekman yönetiminde Kigem ekibi tarafından hazırlanan "İnsan İsterse: Azmin zaferi öyküleri-3" kitapçılara dağıtılmaya başlandı!
Bu sayıda kimlerin hikayesi var:
Sürekli sinirlerinin sınırlarında yaşayan, fakir ama fikirli, aykırı ve anlaşılmaz bilge Nietzsche’nin azmin zaferi hikayesi ve başarıya dair sözleri.
Önce bin bir zorluğu yenip başarılı oldu, sonra doğduğu şehre 100 den fazla tesis kurup bağışladı: "Bolunun babası" İzzet Baysalın azimli hikayesi…
Köyde yaşarken oyuncaklarını elinden alındı, o da bir mucit icat etti. Zihni Sinir’in fikir babası İrfan Sayar’ın azmi nasıl zaferine ulaştı?
Öyle bir azimle yaşadı ki hayatı önce roman sonra film oldu: Chris Gardner’in hikayesi…
Bir gün birinden dayak yedi, dünyaya dövüş sanatını öğretti: Bruce Lee’nin hayatı ve başarı önerileri Türkçede ilk defa.
Babası bisiklet tamircisiydi, o motosikletle dünya şampiyonu oldu: Kenan Sofuoğlu’nun azmi nasıl zaferine ulaştı?
Bir kuaförün kendini markalaştırma azmi nasıl zafere ulaşır? Mahmut Ebil anlattı.
Babası hastalanınca 7. Sınıfta okuldan alındı. Kendisi çalışıp kız kardeşlerini okuttu. Sonra da dışarıdan liseyi bitirip, üniversite sınavında rekor kırdı. Ali Taşar’ın hikayesi tüm ayrıntılarıyla bu kitapta.
Ve daha birçok azim veren insan hikayesi bu kitapta.
İNSAN İSTERSE: AZMİN ZAFERİ ÖYKÜLERİ-2 DE KİMLER VAR?
Sıfırdaydılar, zirveye çıkmak istiyorlardı, başlangıçta tek sermayeleri beyinleriydi. Çok fazla okudular, iki katı düşündüler, beyinlerini büyüttüler. Sonra kafalarını kullanarak hayallerini gerçekleştirdiler. Mirasla değil, beyin gücüyle başaranların öyküsü İnsan İsterse’de…
•Evlilik dışı bir ilişkiden istenmeyen çocuk olarak doğan zenci bir çocuğun, Missisipi’deki bir domuz çiftliğinden Time dergisinin kapağına uzanan hayatı. ABD’de başkandan bile daha güçlü kadın seçilen Oprah Winfrey’in öyküsü ve başarı için 50 önerisi Türkçe’de ilk defa…
•Türkiye’nin ilk özel bankasını kuran Kazım Taşkent’in inanılmaz mücadele öyküsü ve başarı için 100 önerisi…
•15 yaşındayken Türkiye’ye ilk Avrupa Satranç şampiyonluğunu getiren Kübra Öztürk’ün varoşlardan şampiyonluğa uzanan ilginç öyküsü….
•Hakkari sokaklarında kurduğu hayalinin peşinden koşup dünyada 8 milyon kişiye Anadolu Ateşi’ni izleten Mustafa Erdoğan’ın öyküsü ve başarı önerileri…
•Orta okulu bile olmayan bir yerde doğup, 70’e yakın şubesi olan 20 den fazla eğitim kurumunun sahibi olan Fethi Şimşek nasıl başardı?
•Tifüsten kaybettiği ağabeyinin acısıyla doktorluğu seçen, Lice’den yola çıkıp ABD’de “beynin piri reisi” unvanını alan Gazi Yaşargil nasıl azimle zirveye çıktığını anlattı…
Ve daha bir çok insanın azim hikayesi bu kitapta ele alınıyor.
İNSAN İSTERSE’NİN BİRİNCİ SAYISINDA KİMLER VAR?
İnsan İsterse’de ilham veren insan öyküleri anlatılıyor. Sıfırdan zirveye büyük engelleri aşarak gelmiş insanlara da, sıradan biri olarak yaşarken sıra dışı bir iş başarmış kişilere de yer veriyor. Bu sayıda kimler var?
Geçirdiği çocuk felci nedeniyle iki bacağını kaybetti. İlk cümlesini 7 yaşına kurmaya başladı. Bir gün kendisiyle yüzleşti ve bir başarı yemini etti. “Topal Seyfettin”in engelli hayat koşusu…
Tek istediği senarist olmaktı ama kendini kabul ettiremedi. Yapımcı oldu. Yine kabul edilmedi. Evdeki çatal bıçak ve masa örtüsünü kullanarak bir dizi çekti. Sonra ne mi oldu?
Üniversiteye hazırlanıyordu. Görme özürlüydü. Rakipleri interaktif CD’lerle hazırlanıyorken, o kitap bile bulamıyordu. Bir baba ile oğlunun çok anlamlı bir başarı hikayesi…
Bir mağazada müşteri temsilcisiydi. Tek istediği şarkı söylemekti. Sezen Aksu’yu 6 ay oyunca aradı, dönen olmadı. Bunun üzerine bir plan yaptı. Bu sanatçı kimdi ve hayalini nasıl gerçekleştirdi?
Liseden sonra okumasına izin verilmedi. Sürekli güzel kız kardeşiyle kıyaslandı. Bir gün çok aşağılandığında kaktı ve dedi ki, ‘Ben az önce bir yemin ettim. Bir gün, hiç kimsenin olmadığı bir yerde olacağım.’ Sonra kim mi oldu?
Sinema salonlarında yer göstericilik ve afiş yapıştırıcılıkla başlayıp, sinemanın yıldızlarından biri oldu. "Çirkin Kral" Yılmaz Güney nasıl başardı?
Okul hayatını ilk okulda noktalayıp, hayat okulunda başarıyla yükselen, bugün 50’yi aşkın şirketle 108 farklı ülkeye mal satan bir işadamının zirveye “zorlu” çıkış öyküsü…
İstanbul’a geldiğinde bir arkadaşına ait bir oda bir salonu olan bir evde kalıyordu. Üç yıl içinde gayrimenkul sektöründeki başarılarıyla ABD’de ödül aldı. Bir girişimcinin İstanbul’u yenme öyküsü…
40 yaşında Türkiye’deki tüm kariyerini bırakıp ABD’de yaşamaya giden bir mühendisin, “Amerikan mucizesi” ile “müthiş Türk” karışımı bir yükseliş öyküsü…
Evdeki gaz lambasının yakıtı bitince sokak lambasında ders çalışan Yozgatlı bir öğrencinin adalet Bakanlığına yükseliş öyküsü…
11 yaşında İstanbul’da parasız yatılı okulda tek başına kalarak başladığı hayat mücadelesinde, sıfırdan sanat dünyasının zirvesine çıkan çıplak ayaklı, kızıl saçlı, bir entelektüel sanatçının öyküsü…
Liseden ayrıldı, azimle çalıştı, Türkiye’nin en büyük işadamlarından biri oldu. Sakıp Sabancı nasıl başardı?
Kitapta ayrıca Mümin Sekman’ın "öyküsü yazılmaya değer bir hayat yaşamayı" anlattığı kapsamlı bir makalesi yer alıyor.
İNSAN İSTERSE: AZMİN ZAFER ÖYKÜLERİ DİZİSİNE NASIL ULAŞABİLİRSİNİZ?
Uzman yazarlardan oluşan KİGEM ekibinin hazırladığı bu kitap dizisi ALFA yayınları tarafından basılıyor. Türkiye’deki tüm büyük kitapçılar ve marketlerde satılıyor.
BU KİTAP DİZİSİ KİMİN İÇİN HAZIRLANIYOR?
Eğer bugün zirvede olan insanların, bir zamanlar sizin şartlarınızda yaşadıklarını görüp, o insanların imkansızlıklar içinde yaşayı bugün sizin gözünüze aşılmaz görünen engellerin üzerinden nasıl aştıklarını "yaşanmış" öykülerle öğrenmek isterseniz, İnsan İsterse sizin için.
Hayattan istediğini almak isteynler için, başarının kendi içinde "ukde" olarak kalmasını istemeyenler için, çevresindekilerin onu tanımaktan gurur duyacağı bir iş başarmak isteyenler için, beynini pozitif başarı öyküleri ile beslemek isteyenler için bu dizi hazırlandı.
DİZİNİN KONSEPT DANIŞMANI MÜMİN SEKMAN’IN KİTAPTAKİ SUNUŞUNDAN BİR KESİT
Nobel ödüllü idealist doktor Dr. Albert Schweitzer der ki “Herkesin hayatında bir an gelir, içindeki ateş söner. Sonra, bir başka insanla karşılaşınca alevlenir. Hepimiz içimizdeki ruhu yeniden tutuşturan o insanlara müteşekkir olmalıyız.”
Bize içimizdeki “tam olarak keşfedebilmiş olsaydık, kendimizi oldukça şaşırtacağımız” o potansiyeli gösteren, insan olmanın görkemini yansıtan öykülerin sahiplerine saygılarımızı sunmak, onların başarılarının “görülmesini” sağlamak ve onlardan ilham alınması için bu diziyi hazırladık.
İnsan isterse’den ne mi istiyoruz?
İnsan İsterse dizisinin Türkiye’nin başarı öyküleri antolojisi olmasını çok istiyoruz. Yıllarca devam edip, yüzlerce sayı yayınlayıp, bir klasik olmasını hayal ediyoruz. Duygusal uzaktan kumanda makinesi olsun, okurun ruh durumunu anında negatiften pozitife değiştirsin istiyoruz. Yılgın Türkleri çılgın Türklere çeviren bir tür "moral küpü" olsun istiyoruz.
Başarılı olmak isteyenlerin çok severek okuduğu, büyük bir iş başarmış insanın kendi öyküsünü görmekten sevinç duyduğu bir tür kitap-dergi olmasını hayal ediyoruz.
Bir gün sizin de öykünüzü yayınlamak dileğiyle.
Siz de bir düşünün, “insan isterse” dizisinde sizin de başarı öykünüze yer verilseydi neler hissederdiniz?
Siz yazılmaya değer şeyler başarın, biz bu yaşanmaya değer öykünüzü yazalım. Bundan büyük bir onur ve sevinç duyarız. Madem okurumuzsunuz, size biraz torpil yapalım!
Sıfırdan zirveye uzanan, öyküsü yazılabilir bir başarıda üç şey çok önemli:
Hayata başladığınız yer ile şu an bulunduğunuz yer arasında fark olmalı. Ne kadar dipten başlarsanız, bulunduğunuz yer o kadar “karizmatik” görünür. Zirveye çıkan herkesin değil “sıfırdan” zirveye çıkanların öyküsü yazılır.
Önünüzde engeller olmalı. Yürüdüğünüz yolda engel yoksa, o yolun sonuna kadar herkes gidebileceği için, o yolun sonuna gitmiş olmak bir başarı değildir. Engeller öyküsü yazılacak olanları, olmayanlardan elemeye yarar. Engellerinizi sevin ve koruyun. Onlar yüzünden değil, onlar sayesinde başarılı olacaksınız. O engelleri aşmak için bulamayanlar var!
Başlangıçta maddi imkanlarınız kıt olması da tercih edilir. Büyük paranız olursa, bu parayla bir şeyler başarırsanız, bu sizin değil o paranın başarı öyküsü olur!
Gördüğünüz gibi, zirvedeki birinin çocuğu olarak “zirvede doğanlar”, öyküsü yazılmaya değer bir iş başarmak için en şanssız insanlardır! Sıfırdan zirveye gelebilmek için, önce sıfırda doğabilmek gerekir, Rahmi Koç’un bu kitaba girmek için ne kadar "dezavantajla" doğduğunu düşünebiliyor musunuz?
“İnsan İsterse: Azmin Zaferi Öyküleri” bir kitap dizisi olarak planlandı. İnsan isterse’de yeni öyküler anlatılmaya devam edecek.

E-Kitap - E-book :kitap özetleri, kitap özeti, yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, biyografiler, kitap oku, bedava kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

kitap özeti, kitap,yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, kitap oku, bedava kitap