Translate

7 Aralık 2013 Cumartesi

Klasik gitar için 62 eser


 Bern Konservatuarı'ndaki klasik müzik eğitiminin ardından yurtiçi ve dışında çalışmalarını besteci ve eğitimci olarak sürdüren Nazmi Bosna'nın Bemol Müzik Yayınları'ndan çıkan iki ciltlik klasik gitar beste kitaplarında; tango, vals,  prelüd, noktürn gibi birçok türü içeren toplam 62 yapıt yer alıyor.


Kitaplar sanatçının 1963 yılından beri yapmış olduğu çalışmaların bir bölümünü kapsamaktadır. Sanatçı bestelerinde, müzikteki gürlük ve hız değiştirme ile ilgili terim ve belirteçleri kullanmadığını, müziksel anlatımı seslendiriciye bıraktığını ifade etmektedir. Kitaplara yapıtları içeren CD'de eşlik etmektedir.
 
Nazmi Bosna

1946 yılında Kırıkkale'de doğan Nazmi Bosna, Ziya Aydıntan'dan klasik gitar dersleri aldı. Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademi'sinden mezun oldu. Öğrenimine Bern Konservatuarı Klasik Gitar Bölümü'nde Miguel Rubio'nun öğrencisi olarak devam etti. Bern'deki Musikschule der Region Burgdorf, Musikschule Muri-Gümligen ve Musikschule Moossedorf müzik okullarında klasik gitar dersleri verdi. 1974 yılında Türkiye'ye döndü ve Turizm Bakanlığı'nda çalışmaya başladı.
 
Memuriyeti sırasında Frankfurt, Berlin, Zürih, Kopenhag ve Pekin'de Kültür ve Tanıtma ataşesi olarak görev yaptı. 2008 yılında emekli oldu. I. kitapta 42, II. kitapta ise 20 eseri yayımlanan bestecinin Andante Religioso isimli eseri orkestraya uyarlanmış ve 2007 yılında Almanya'nın Berlin ve Schweinfurt şehirlerinde Youngenc Philharmonic Orchestra tarafından seslendirilmiştir.

♪ Music ( Müzik ) - Yabancı Şarkı Sözü Çevirileri Turkish Versions Of Lyrics,türkçe şarkı -- Tabb - Akor - Nota gitar, piyano, keman


E-Kitap - E-book :kitap özetleri, kitap özeti, yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, biyografiler, kitap oku, bedava kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

kitap özeti, kitap,yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, kitap oku, bedava kitap