Translate

7 Aralık 2013 Cumartesi

Handel'in Kıpır Kıpır Peruğu

 Okuyucu, kitabın arka kapağında yazan; “Haydn’ın karısı saçını neyle kıvırırdı? Schubert gözlük mahfazasını ne yaptı. Dvořák bir şişe bira yüzünden neden çok bozuldu? Çaykovski neden kafası kopup düşecek diye korkuyordu? Fauré bir tabak ıspanağı neden suratına yedi?
Ve Handel peruğunu neden sallardı?” sorularının cevaplarını ararken , aslında bu ünlü bestecilerin yaşamından küçük hikayeleri ve müziklerini öğreniyor, keyifli, sürükleyici satırlar arasında.
Yoğun müzik yaşamını sürdürürken yazdığı iki kitapla çocuklara, gençlere, düşünerek, öğrenerek, eğlenerek yaşamak isteyen herkese hitap eden ünlü çellist Steven Isserlis, bu yeni kitabında altı yeni besteci; Handel, Haydn, Schubert, Çaykovski, Dvorák ve Fauré ile okuru buluşturuyor, mizahın inceliğiyle yüzümüzü güldürmeyi de ihmal etmeden.
Türkiye’de halka ulaştırılması önemsenmeyen, neredeyse engellenen büyük bir zenginliğin “klasik müziğin” kapılarını aralayan kitabı, daha önce yayınlanan “Beethoven Çorbayı Neden Fırlattı?” yı okumuş olanlar hemen fark etmiştir.

E-Kitap - E-book :kitap özetleri, kitap özeti, yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, biyografiler, kitap oku, bedava kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

kitap özeti, kitap,yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, kitap oku, bedava kitap