Translate

16 Şubat 2012 Perşembe

Peri masallarından modern çocuk kitaplarına

Peri masalları korkutuyor

Masalların fazla korkutucu olduğunu düşünen ebeveynler, modern çocuk kitaplarını tercih ediyor.

ABD'de yaklaşık 2 bin kişinin katılımıyla yapılan bir anket, her beş ebeveynden birinin "Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler", "Rapunzel" gibi peri masalları yerine modern çocuk kitaplarını tercih ettiğini gösterdi.

Anketi yanıtlayan her üç ebeveynden biri, "Kırmızı Başlıklı Kız" masalında kurt tarafından yenen büyükanne ve karnı yarılan kurt, "Kurabiye Adam" öyküsünde ise tilkinin kaçmaya çalışan kurabiyeyi yemesi gibi ayrıntıları duyan çocuklarının gözyaşlarına boğulduğunu söyledi.
Ebeveynlerin yarısı ise, çocuk kaçıran "Rumplestiltskin"in öyküsünü ve ormanda kaybolan iki kardeşin çocuk yiyen bir cadının eline düştüğü "Hansel ve Gretel" masalını çocuklarına kesinlikle okumadıklarını kaydetti.
Katılımcıların yarısından fazlası, üvey annesi ve üvey kız kardeşlerinin tacizine maruz kalan "Külkedisi"nin de çocuklar için iyi bir örnek olmadığını ileri sürdü.
Uyku öncesi okunan öykülerin çocukları sakinleştirmesi gerektiğine işaret eden ebeveynler, klasik masalların ise çocukları uyardığını, kabus görmelerine neden olduğunu ve dehşet verici ayrıntılarıyla ilgili sorular sormalarına yol açtığını söyledi.
Anket sonuçlarını değerlendiren uzmanlar ise, yetişkinlerin masallardaki masumiyet ve gerçek dışılığın farkında olduğunu, ancak uçsuz bucaksız hayal güçleriyle çocukların öykülerdeki ayrıntıları daha da abartarak gerçekmiş gibi düşündüğünü belirtti.
Öte yandan ebeveynlerin yarısı, klasik öykülerdeki ahlaki mesajların modern çocuk kitaplarında olmadığının da altını çizdi.
E-Kitap - E-book :kitap özetleri, kitap özeti, yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, biyografiler, kitap oku, bedava kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

kitap özeti, kitap,yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, kitap oku, bedava kitap