Translate

20 Şubat 2012 Pazartesi

Minik filozoflar için "Çocuklarla Felsefe"

Minik filozoflar için

"Çocuklarla Felsefe" kitabıyla küçükler hayatı sorgulayacak.



Türkiye Felsefe Kurumu Çocuklar İçin Felsefe Birimi Başkanı Nuran Direk, “Çocuklarla Felsefe” adlı bir kitap yazdı. Kitapta çocuklara eleştirel düşünmenin olanaklarını sunan Direk, çocukları düşünmeye ve felsefe yapmaya çağırıyor.

“Akıl ve Düşünme”, “Gerekçeli Düşünme ve Akıl Yürütme”, “Eleştirel Düşünme”, “Bilgi ve İnanç”, “Felsefe ve Filozoflar”, “Doğruluk ve Gerçeklik”, “İnsanın Değerleri”, “İnsan İlişkileri”, “Özgürlük”, “Ölçülülük”, “Özseverlik-İnsanseverlik”, “Tokgözlülük”, “İyilik ve Kötülük”, “Sorumluluk”, “Dostluk”, “Güzel ve Çirkin” başlıklı bölümlerden oluşan kitapta, metinler ve “görsel okuma”lar üzerine sorular yer alıyor.

Kitaptan

Her zaman mutlu olabilirsin

Dünyada olup biten şeylerin bir bölümü elimizde. Bir bölümü de elimizde değildir. Elimizde olanlar düşüncelerimiz, yaşayışımız, isteklerimiz, eğilimlerimiz, bir kelimeyle bütün davranışlarımız. Elimizde olmayanlar; mal, şöhret, yüksek görev gibi şeyler. Hayatında olup biten şeylerin, dilediğin şekilde olmasını isteme. Nasıl oluyorlarsa öyle olmasını iste. Böylece her zaman mutlu olursun.

Epiktetos

İnsan ve Hayvan

İnsan mükemmel olduğu zaman hayvanların en iyisidir; ama yasadan ve adaletten ayrıldığı zaman hepsinin en kötüsüdür. Aristoteles

Y.O notu: Jostein Gaarder - SOFi'NiN DÜNYASI Çocuklar için iyi bir başlangıç kitabı

Jostein Gaarder - Sofi'nin Dünyası
E-Kitap - E-book :kitap özetleri, kitap özeti, yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, biyografiler, kitap oku, bedava kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

kitap özeti, kitap,yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, kitap oku, bedava kitap