Translate

7 Şubat 2012 Salı

Altyazı Aylık Sinema Dergisi'nin "En İyi 10 Film" listesi

2011'in En İyileri Altyazı'nın Şubat sayısında

Altyazı Aylık Sinema Dergisi'nin "En İyi 10 Film" listesinin tepesine İranlı Asghar Farhadi'nin Bir Ayrılık'ı otururken, dergi okurlarının en beğendiği film Bir Zamanlar Anadolu'da oldu.

Altyazı Aylık Sinema Dergisi, Şubat sayısında, geçtiğimiz yılın en iyi filmlerini seçti.
Türkiye’nin önde gelen 43 sinema yazarının tercihleriyle oluşturulan ‘En İyi 10 Film’ listesinin tepesine İranlı Asghar Farhadi’nin Bir Ayrılık’ı otururken, Altyazı okurlarının en beğendiği film Bir Zamanlar Anadolu’da oldu. Derginin 2011 değerlendirmesinde vizyona girmeyen ama gözden kaçmaması gereken filmlere de dikkat çekiliyor.

Şubat sayısının kapağında “Utanç”

Michael Fassbender’in etkileyici performansı ile öne çıkan, Steve McQueen imzalı Utanç (Shame) yer alıyor. IRA direnişçilerinin açlık grevini konu alan ilk filmi Açlık’ın (Hunger) ardından, New Yorklu üst sınıf bir seks bağımlısının karanlık öyküsünü anlatan McQueen ruhlarımızı ve bedenlerimizi sarsmaya devam ediyor.
 
Şubat ayında 11.’si düzenlenecek olan bağımsız filmler festivali !f İstanbul’da Altyazı, Georges Franju’nun 1960 yapımı Yüzü Olmayan Gözler’ini (Les yeux sans visage) sunacak ve film üzerine festival izleyicileriyle birlikte bir de tartışma gerçekleştirecek.

Pedro Almodovar dahil pek çok sinemacıya ilham veren bu kült film üzerine, dergi sayfalarında da bir inceleme yazısı yer alıyor.

Altyazı’nın İzliyorum bölümünün bu ayki konukları, Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri. Okulun Güney Kampüs’ünde açılan Starbucks’ı Aralık ayından beri herkese ait bir ortak yaşam alanı haline getiren Starbucks İşgalcileri, Altyazı ekibiyle birlikte izledikleri sahnelerden hareketle hem sinemadan hem de mücadelelerinden bahsediyorlar.

Özel Ek: Korku Yıllığı 2011

Dergi bu ay okuyucularına, editörlüğünü Kaya Özkaracalar’ın yaptığı ‘2011 Korku Yıllığı’nı armağan ediyor. Özlediğimiz ‘Geceyarısı Sineması’ ruhunu taşıyan bu özel ekte 2011’de Türkiye’de vizyona giren tüm korku filmlerinin değerlendirmeleri yer alıyor.

Dergi'de ayrıca

Kevin Hakkında Konuşmalıyız (We Need To Talk About Kevin): Lynne Ramsay’den annelik üzerine

Sürücü (Drive): Nicolas Winding Refn’in stilize suç filmi
Senden Bana Kalan (The Descendants): Alexander Payne yine yollarda
Marilyn ile Bir Hafta (My Week with Marilyn): ‘İdeal’ bir kadın üzerine
Artist veHugo: İki farklı nostalji anlayışı

Köstebek (Tinker Tailor Soldier Spy): Casus, hain, düşman ve melankoli
 
Bu sayıdaki eleştiriler
 

Kurtuluş Son Durak, Zenne, Nar, Melankoli (Melancholia), Acımasız Tanrı (Carnage) Ejderha Dövmeli Kız (The Girl with the Dragon Tattoo), Gelecek (The Future)
 
E-Kitap - E-book :kitap özetleri, kitap özeti, yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, biyografiler, kitap oku, bedava kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

kitap özeti, kitap,yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, kitap oku, bedava kitap