Translate

31 Mayıs 2014 Cumartesi

Beyoğlu'nda Garibanın Otopsisi Yapılmaz


Oktay Güzeloğlu’nun beklenen kitapları çıktı
Hayatın altında kalanları yazan Oktay Güzeloğlu’na göre sokaktaki her gece insanı bir mayın. Beyoğlu'nda Garibanın Otopsisi Yapılmaz kitabının 4. Baskısı ile yeraltındaki 33 sokak insanının hayatlarına bir sokak operatörü edasıyla, yeraltından en yukarıya sosyolojik olarak adeta ışık tutuyor.
 
 
Beyoğlu’nu derin ayrıntılarına  kadar bilen bir yazarın; bir dönem Beyoğlu’nda kurduğu işyerleri ile Devletin en üst kademesini ve İş dünyasının en zenginlerini bir “ALO” ile DOLANDIRAN Selçuk PARSADAN ile karşılaşmaması, tabi ki mümkün değil.

Selçuk Parsadan ölmeden kısa süre önce Oktay GÜZELOĞLU ile son söyleşisini yapmıştır. Belge niteliğindeki “DÜNYANIN EN BÜYÜK DOLANDIRICISI BENİM  - Selçuk PARSADAN” söyleşi kitabında Türk siyasi hayatına bir dönem damgasını vurmuş bir insanın nasıl olup da dolandırıcı olduğunu, bu işlere nasıl sürüklendiğini de öğreniyoruz.  HİÇ YAYINLARI tarafından basılan kitap raflarda yerini aldı.

Türkiye’deki Yer altı Edebiyatının En Önemli Yazarlarından biri olan Oktay GÜZELOĞLU’nun uzun süredir beklenen eseri yeniden derlenerek raflardaki yerini aldı. Eserde; sokak insanlarının gerçek hayatları, yazarın gözünden anlatılıyor.
Uzun süredir hayranları ve okurları tarafından beklenen bu eserin; her hikâyesi bir sinema filmi tadında.
Oktay'ın öykülerindeki insanlar, "otopsi yapılmayacak cinstendir."Rütbeleri Yoktur".

Ona göre Beyoğlu'ndaki tüm "gece insanları" bir mayındır. Oktay da mayın tarlasında yürüyen yazar olarak, dokunduğu  "mayınları" patlatmaktadır. Bu yüzden de; ne Oktay'ın kalemi ihanete uğramıştır ne de okuyanı Selçuk PARSADAN ölümünden kısa süre önce; başbakanın kullanımındaki örtülü ödeneği nasıl çarptığını, belediye başkanlarını, devletin, iş dünyasının ve sosyetenin önemli kişilerini nasıl dolandırdığını; Ayrıca, Sabancı Suikastı’nın tetikçisi Mustafa DUYAR ile olan hücre arkadaşlığını ve pek çok ilgi çekici anısını Oktay GÜZELOĞLU’luna anlattı
Kimilerine göre “Modern Robin Hood”  Kimine göre Dolandırıcıların duayeni,
Meslektaşlarının akıl hocası ve çağımızın en büyük dolandırıcısı…

“Baba işte bak, bütün bu insanlar iki şekilde para verirler;
Ya umacaklar, ya korkacaklar…
Ya adamı belediyeci, maliyeci, bakan diye arayıp ümit vererek parasını alacaksın ya da general, emniyet müdürü diye korkutarak parasını alacaksın…”
Selçuk PARSADAN

HİÇ YAYINLARI HAKKINDA

1997 yılında, Türkiye’nin ilk sokak dergisi olarak yayın hayatına başlayan HİÇ YAYINLARI günümüze kadar değişmeyen çizgisi ile hayata yeraltından bakan ve dipten gelen bir çığlık olmuştur. Türkiye’nin en önemli yer altı edebiyatı yazarlarından Oktay GÜZELOĞLU tarafından HİÇ Yayınları adı altında yüzlerce sokak insanına yazar olma imkânı sağlamıştır.
2014 Ocak ayında HİÇ Yayınları Medya ve Sinema kökenli Koray Dündar tarafından devralınmıştır. Çizgisini değiştirmeden; günümüz edebiyat anlayışının da farkında olarak eserler vermeye devam edeceğini belirten Dündar; yeni ve farklı soluktaki eserleri ile Kitapçı raflarına girmeye başlamıştır.
2014 yılı boyunca 20 Yazar 20 eser hedefi koyan Dündar HİÇ YAYINLARI’NI Türkiye’nin önemli yayın guruplarından biri yapmayı hedefliyor. Sürpriz transferleri ile 2015 yılına da damgasını vuracağını belirtiyor.
E-Kitap - E-book :kitap özetleri, kitap özeti, yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, biyografiler, kitap oku, bedava kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

kitap özeti, kitap,yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, kitap oku, bedava kitap