Translate

İzleyiciler

7 Mayıs 2012 Pazartesi

TEB Oyun

Tiyatro Eleştirmenler Birliği(TEB) tarafından üç ayda bir çıkarılan TEB Oyun'un 2012 Bahar sayısı çıktı.

13. sayının başyazısında Üstün Akmen yeniden göreve seçilen yönetimin çalışmaları hakkında bilgi veriyor. Editör yazısında Tijen Savaşkan'ın imzası var.

Dergide, Uluslararası Bildiri:"Dilerim engelleri aşabilirsiniz." John Malkovitch ve Ulusal Bildiri: "Tiyatro öldüyse bırakalım kıyametini yaşasın dünya." Kenan Işık ileTiyatro Eleştirmenleri Birliği'nin Bildirisi: "Boşluğa, gölgelere, suskunluğa tiyatroyla karşı çıkıyoruz." yer alıyor.
Bu sayıda, İATC'den Vaclav Havel'in anısına Yun-Cheol Kim (İATC Başkanı)'nın yazısı da Handan Salta çevirisiyle okunabilir. "Kapitalizm ve tiyatro" Özdemir Nutku ve "Brecht bizi anlatıyor" Zehra İpşiroğlu incelemeleri ve  "Rosenbergler'in başına gelenler" yazısı da tiyatronun gündemindeki diğer önemli başlıklarla birlikte gene bu sayıda yer alıyor.
Dergi hızlı gündem yüzünden geride kalan çok önemli tiyatro haberlerini derinlik kazandırarak hatırlatıyor.

TEB Başkanı Üstün Akmen, Unesco'nun sivil toplum kuruluşlarından birliğin, sahne ve gösteri sanatları alanında eleştiri disiplinini geliştirmek, diyalogu güçlendirmek  için çıkardıkları  TEB Oyun başlıklı bu dergiye abone olunmasının önemine işaret ediyor. Dergi kitapçı ve abonelere kargo yolu ile dağıtılyor.

E-Kitap - E-book :kitap özetleri, kitap özeti, yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, biyografiler, kitap oku, bedava kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

kitap özeti, kitap,yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, kitap oku, bedava kitap