Translate

17 Mayıs 2012 Perşembe

Nereye Gidiyoruz Baba? Kitabı Çıktı

Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan Jean-Louis Fournier'ye 2008 Prix Femina ödülünü kazandıran "Nereye Gidiyoruz Baba?", bu kez de Aslı Genç'in çevirisiyle hem yazara hem de çevirmene 2012 Notre Dame de Sion Edebiyat Ödülü'nde "Mansiyon" kazandırdı.



Kitabında sıra dışı çocuklara sahip bir baba olmanın deneyimini anlatan Fournier; “Anormal bir çocuğun pek de eğlenceli bir hayatı yoktur. Her şey en başından kötü başlar. Gözlerini ilk açtığında, beşiğinin üzerine
eğilmiş, ona bakan iki mahvolmuş yüz görür. Baba ve Anne. Şunu düşünürler: “Bunu biz mi yaptık?” Pek de gururlu değildirler. Bazen sorumluluğu birbirlerine atarak ağız dalaşına girerler. Soyağaçlarında bir yerlerde saklanmış alkolik bir büyük büyükbaba ya da yaşlı bir amca arar bulurlar. Bazen de ayrılırlar.” diyor.
Fournier, Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan ilk kitabı “Asla Kimseyi Öldürmedi Benim Babam” ile sıra dışı bir baba figürünün gölgesinde geçen çocukluğunu anlatıyordu. Fournier’ye 2008 Prix Femina ödülünü kazandıran “Nereye Gidiyoruz Baba?”, hayatı olduğu gibi kabul etmenin bunaltıcı sınırlarında gezinen ironik bir anlatı.

E-Kitap - E-book :kitap özetleri, kitap özeti, yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, biyografiler, kitap oku, bedava kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

kitap özeti, kitap,yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, kitap oku, bedava kitap