Translate

İzleyiciler

19 Mayıs 2012 Cumartesi

Kralları, Savaşları ve Filleri Anlat Onlara

 "Kralları, Savaşları ve Filleri Anlat Onlara" adlı romanıyla, edebiyat dünyasının en önemli ödüllerinden Goncourt des Lycéens'i kazanan Mathias Énard'ın Can Yayınları'ndan Aysel Bora çevirisiyle Türkçeye kazandırılan kitabı bu kez de hem yazara hem de çevirmenine 2012 Notre Dame de Sion Edebiyat Ödülü'nü kazandırdı.



Gerçek bir olaydan yola çıkarak baştan sona tarihi dokunuşlarla gelişen roman, Rönesans insanının Osmanlı dünyasının
gizemleriyle karşılaşmasını incelikli ve özenli bir anlatımla işliyor. Eserin yaratma edimi ve uygarlığın başka bir kıyısına doğru uzanan ancak yarım kalan bir sürecin simgesel anlamı üzerine, büyüleyici bir düşünceyi içeriyor. Tarihin unutulmuş birkaç haftasının heyecan verici sırlarının izini süren anlatı, çizdiği yetkin ve şaşırtıcı Michelangelo portresiyle, edebiyata damgasını vuruyor.
Leonardo da Vinci’nin projesini reddettikten sonra, kendisinden Haliç üzerinde yapılacak bir köprü planı isteyen II. Bayezid’in davetini kabul eden Michelangelo, 13 Mayıs 1506 günü İstanbul’a ayak basar. İtalya’yı, ardında yarım kalmış bir anıtmezar projesi, kızgın ve eli sıkı bir Papa bırakarak terk eden Michelangelo, hiç tanımadığı, tehlike ve güzelliklerle dolu yeni bir dünyanın kapısındadır artık.
“Kralları, Savaşları ve Filleri Anlat Onlara” adlı romanıyla, edebiyat dünyasının en önemli ödüllerinden Goncourt des Lycéens’i kazanan Énard, 1972’de Fransa’da doğdu. Doğu Dilleri Enstitüsü’nde Arapça ve Farsça eğitimi gören yazar, Ortadoğu’ya uzun süreli yolculuklar yaptı. 2000 yılından beri Barcelona’da yaşıyor ve Barcelona Üniversitesi’nde Arapça dersleri veriyor.

E-Kitap - E-book :kitap özetleri, kitap özeti, yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, biyografiler, kitap oku, bedava kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

kitap özeti, kitap,yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, kitap oku, bedava kitap