Translate

İzleyiciler

18 Ocak 2014 Cumartesi

Zeki Tez'den "Acayip Sözlük"

 Evrensel kültürün seçilmiş terimleri, deyişleri, kalıp sözleri... Bilimde, kültürde ve gündelik yaşamda ihtiyacınız olan sözcükler...
Farklı dil ve kültürlerden beslenerek farklı kitaplar yazan Prof. Dr. Zeki Tez'den tuhaf, sıra dışı ve eğlenceli bir kitap daha okuyucu karşısına çıktı.

"Acayip Sözlük" kendini dünya vatandaşı olarak tanımlayanların başucu ve başvuru kitabı olmaya aday bir çalışma. Çünkü yazar bu kitabıyla Yunancadan Latinceye, Arapçadan İbraniceye, Osmanlıcadan Farsçaya, Türkçeden İngilizceye, Fransızcadan İspanyolcaya, Almancadan İtalyancaya, Hintçeden Hititçeye, Asurcadan Ermeniceye, Rumcadan Rusçaya kadar pek çok sözcüğü elinizin altına veriyor.
Yaşamın her alanında işe yarayacak bu çokdilli sözlük ile geçmiş, bugün ve gelecek arasında sözcüklerden köprüler kuracak kelime meraklıları. Hem tarihsel bilgi düzeyini artırmak hem de kültürel hafızasını güçlendirmek isteyen okuyucuların seveceği bir çalışma "Acayip Sözlük".

E-Kitap - E-book :kitap özetleri, kitap özeti, yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, biyografiler, kitap oku, bedava kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

kitap özeti, kitap,yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, kitap oku, bedava kitap