Translate

İzleyiciler

19 Ocak 2015 Pazartesi

Gerçek Özgürlük Kitap Özeti - Doğan Cüceloğlu

Arka Kapak Bilgisi

Üniversite öğrencisi Timur ile profesörlükten emekli Yakup Bey tanışırlar. Yakup Bey, Timur'un gözlerinde duygu, düşünce ve davranışlarıyla yaşamı özgürce kucaklayamayan, özüne ulaşamamış bir gencin iç yalnızlığını ve burukluğunu görür. Aylar sürecek bu sohbet Timur için kültür robotluğundan "şahsiyet" olmaya götüren bir özgürlük yolculuğuna dönüşür.  

 

Gerçek Özgürlük Kitap Özeti

Gerçek Özgürlük Doğan Cüceloğlu


Doğan Cüceloğlu kişisel gelişim kitaplarını gerçekten okunabilir ve faydalı bir hale getiren ender yazarlardan bir tanesi. Savaşçı kitabı başta olmak üzere yazdığı birçok kitap ile roman tadında kişisel gelişim kitapları sunuyor ve son olarak Gerçek Özgürlük ile başarısına da devam ediyor.

Gerçek Özgürlük kitabı üniversite öğrencisi Timur’un hikayesini anlatıyor. Doğan Cüceloğlu kitaplarında olduğu gibi Timur emekli profesör olan Yakup Bey ile tanışıyor ve hayata dair onunla
sohbet etmeye başlıyor. Roman tadında geçen bu sohbetler sonrası da Timur içinde bulunduğu yalnızlık ve hayattan tat alama duygusunu yitiriyor ve özgürlüğüne kavuşuyor. Bir anlamda Timur hayattan tat almayı ve çevresindekilerin etkisinden kurtulup hayatı özgürce yaşamayı keşfediyor.

Doğan Cüceloğlu, Gerçek Özgürlük kitabı ile bir anlamda yine okurları ile sohbet ederek onlara hayatta mutlu olmanın sırlarını aktarıyor. Bir çok okur kendini Timur’un yerine koyacak ve kendinden bir şeyler bulacak, Yakup Bey’in sundukları ile bir anlamda karşısında Doğan Cüceloğlu’nu bulacak ve sorularının cevaplarını alacak. E-Kitap - E-book :kitap özetleri, kitap özeti, yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, biyografiler, kitap oku, bedava kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

kitap özeti, kitap,yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, kitap oku, bedava kitap