Translate

8 Haziran 2016 Çarşamba

İrem Uzunhasanoğlu’nun ikinci kitabı “365

[Haber görseli]
Kısa bir süre önce ilk kitabı “Gitme, Gül Yanakların Solar” adlı anneannesinin mübadele anılarından kurguladığı romanıyla okuyucularla tanışan Uzunhasanoğlu, bu kez yurt dışında çok popüler olan bir tarzı ilk kez Türkiye’de derleyip “365”adıyla piyasaya çıkarttı.
Yazar, yazmak isteyen ama nereden başlayacağını bilmeyenler için yol gösterici bir kitap olan “365”i  İngiliz Dili
Edebiyatı ve İngilizce dersleri verdiği dönemlerde öğrencilerine sıkça yaptırdığı küçük yazı alıştırmalarından derledi.
İrem Uzunhasanoğlu, yeni kitabı ile ilgili şu bilgileri veriyor:
“Yazmak istiyorsunuz ama nereden başlayacağınızı biliyor musunuz? Artık 365 var. Şimdi masanızın başına oturun veya yatağınıza uzanın, yanınızda kaleminizi hazır edin, Yaratıcılığınızı çağırın, esin perilerinizi toplayın gelsinler. Sonra 365’in herhangi bir sayfasını çevirin, karşınıza çıkan ilk soruyu okuyun ve yazmaya başlayın. Kendinizi yazının akışına bırakın, kaleminizin müziğinde esin, perileriniz dans etsin.”
İrem Uzunhasanoğlu, yurt dışında gördüğü bu tarzı Türkiye’ye döner dönmez  hayata geçirdi. Sevdiği kitaplardan alıntıladı, kendi yaşamından, kendi gözünün gördüklerinden sorular sordu. Tam 365 tane yazı çalışması hazırladı.
Amacı özellikle gençlerle yazı atölyeleri yapmak ve onları yazı yazmaya teşvik etmek olan yazar, Epsilon Kitabevi’nden çıkan kitabı için şöyle diyor:
 “365 sensin. 365 senin hikayelerinle dolup taştığında, sadece sana ait olanla baş başa kalacaksın. Ve kimsenin 365’i seninkine benzemeyecek. Sen 365’i yazacaksın, 365 de seni...”

E-Kitap - E-book :kitap özetleri, kitap özeti, yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, biyografiler, kitap oku, bedava kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

kitap özeti, kitap,yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, kitap oku, bedava kitap