Translate

İzleyiciler

10 Haziran 2015 Çarşamba

Doctor Who öyküleri


[Haber görseli]On bir yazardan Doctor Who öyküleri
Doktor yeni maceralarla kütüphanenizde
Doctor Who’nun sadık izleyicileri Whovian’ları -kendilerine bu şekilde hitap ediyorlar- kısa bir süre bekletip yüzümü dizi hakkında fazla bilgisi olmayanlara dönmek istiyorum.
Guinness Rekorlar Kitabı’na “En uzun süren televizyon dizisi” olarak girmeyi başarmış, Kasım 2013’te ise ellinci bölümü tüm dünyada aynı anda yayınlanmış efsanevi bir İngiliz dizisi DoctorWho.
Öyle efsaneleşmiştir ki dizinin en önemli karakterlerinden TARDIS -Türkçe açılımı, uzaydaki zaman ve izafi boyut- isimli zaman makinesi popüler kültürün önemli parçalarından biri olmuştur. Bir kulübeye gibi görünür ama aslında içinde uyuma, inziva ve kontrol odalarının, büyük bir kütüphanenin olduğu kocaman bir dünyadır. Söze başlarken TARDIS için “karakter” dememin sebebi ise kendisinin bir zekâsı ve kişiliği olmasından geliyor. “İngiltere’de insanlar, içi dışından büyük görünen herhangi bir şeyi anlatmak istediklerinde ‘TARDIS gibi’ derler” diyerek gündelik yaşamda olduğu yerin de altını çizmiş olayım.
Konuyu dağıtmadan biraz geri saralım ve dizinin ne anlattığına dair bir çerçeve çizelim: Dizi, Doktor olarak bilinen, dünyaya ve dünyalılara karşı duyduğu bir sempati nedeniyle evrenin hep bu kısmında takılan, türünün son temsilcisi olan bir zaman lordunun maceralarını anlatır. Doktor ve arkadaşları TARDIS ile zamanda ve evrende yolculuk yapar, türlü maceralara girer ve dünyayı yok etmeye

Tehdit Vektörü


[Haber görseli]Tehdit Vektörü’nde okurlar, Kampüs isimli gizli örgütle birlikte Amerikan istihbarat dünyasının düşmanlarına karşı verdiği savaşa, bilgisayar korsanlarının akıllara durgunluk verecek siber faaliyetlerine, göklerde F16’ların nefes kesen mücadelelerine tanıklık ediyor.

Bu arada, Oval Ofis’e dönen Başkan Jack Ryan’ın aklına ve cesaretine her zamankinden fazla ihtiyaç var. Ülke içi siyaset ve ekonomik güçlükler, Çin’deki iktidarı bir felaketin eşiğine sürüklemiş durumda. Üstelik güçlerine güç katmayı isteyenler, uzun zamandır arzu ettikleri Tayvan’a saldırma fırsatını da değerlendirmeye kararlılar. Bunu yaparken ada halkını Çin’in yağmasından koruyan Amerika’ya da saldırmaya hazırlar.
Bu kez, iki büyük güç nihai yüzleşmeye her zamankinden fazla yaklaştığında, Başkan Ryan elinde kalan son çılgın koz olan Kampüs’ü kullanmak zorunda. Ne var ki, dünya savaşın yıkımına uğramadan evvel, sırları ortaya dökülmek üzere olan örgüt üyeleri mücadeleye girme fırsatı bulabilecekler mi?
Tehdit Vektörü’nde, okurun sayfaları elinde olmadan çevireceği, hatta uykusunda bile çevirmeyi sürdüreceği bir macerayla, Tom Clancy askeri olaylar ve uluslararası entrikalar konusuna ne kadar hâkim olduğunu ispatlıyor.

592 sayfalık kitap, Mayıs ayından itibaren tüm kitabevlerinde satışa sunuldu.

Tom Clancy kimdir?

Lütfiye Pekcan'ın ilk romanı '3 Kadın 1 Ölüm 1 Sır'


[Haber görseli]3 Kadın 1 Ölüm 1 Sır, Yasemin, Zeynep ve Didem’in hayatın tüm acımasızlığına karşı verdiği sıkı bir mücadele.
Aşk, evlilik, aldatma, entrika, cinayet ve sırlarla dolu bu mücadele, sadece Yasemin, Zeynep ve Didem’in değil, milyonlarca kadının bu coğrafyada var olma çabası.
Lütfiye Pekcan romanıyla milyonlarca kadının mutluluğu arama ve varolma savaşına pencere

“Kör Topal Giden Bilim”


ALiYE YÜCEL
ENGELOJİ 
Engellilik maalesef yanlış biliniyor, engelliler yanlış tanınıyor... Engeloji, bunu doğru anlatma amacıyla yazılmış bir kitap...
Kitap engelli ve engelsiz herkese sesleniyor. Bu nedenle konuları araştırılarak, özenle ve günceli yakalayarak seçilmiş... Kitapta okuyacağınız metinler Aliye Yücel'in 2011 ile 2014 yılları arasında blogunda yayınlanan yazılardan oluşuyor.

Jeffrey Eugenides'in romanı "Middlesex"


[Haber görseli]Jeffrey Eugenides'in romanı "Middlesex"
Bir genin destansı dile gelişi
Sonda söylenmesi gerekeni en başta söyleyip; Middlesex'in, okuru kendine davet eden, dahası, farklılığıyla kendini okumaya zorlayan bir roman olduğunu söylemeliyim. İlk cümlesi bile genel şartlarda korkutucu olabilecek altı yüz sayfalık bir romanın dünyasına oldukça merak uyandıran, davetkâr bir giriş niteliğinde: "Ben iki kez doğdum..."
2003 Pulitzer Edebiyat Ödülü sahibi Jeffrey Eugenides'in, kendisine ödülü getiren romanı Middlesex, işte böyle bir cümleyle açılıyor. Bu iki kez doğuşun ne demek olduğuna ve hangi