Translate

18 Nisan 2012 Çarşamba

Selim İleri - Yağmur Akşamları

 Yağmur Akşamları

Selim İleri'nin Everest Yayınları Türkçe Edebiyat dizisinden çıkan "Yağmur Akşamları" adlı öykü kitabının 2.baskısı Aydın Doğan Vakfı Ödülü'nü aldığı 10 Nisan Salı günü konuklara hediye edildi.




Bu vesileyle Edip Cansever’in “Ve gelsin ve geçsin bütün sözlerim” “Gelsin ve geçsin” dizeleriyle başlayan; “Mahpes”, “Son Sayı”, “Nerval Diye Biri”, “Gökyüzü Yıldızlarla Dolu”, “Kirazlar Olduğu Vakit”, “Gündüzün Bir Kadeh Konyak”, “Yağmur Akşamları” ve “Şark ve Garp, Ne Şark Ne Garp” adlı diliyle bütün kuşakları buluşturan, hüznüyle insanları yaklaştıran sekiz öyküsüyle Selim İleri’yi yeniden okuma fırsatı bulduk. Edebiyatımızın Cumhurbaşkanı Doğan Hızlan ustamızın törende altını çizdiği gibi Selim İleri gibi bencil olmadan yazar olmayı başarmış bir edebiyatçımızın gündeme gelmesi bizi mutlu etti.
Kitaba adını veren öykü şöyle başlıyor;
“Yazdıklarıma bakıyorum. Yazdıklarımı seyrediyorum. Yılların yorgunluğu, beylik söyleşiler, git git basmakalıp ifadeler… Üslûbunuz sizin üslûbunuz … Coşkusunu yitirmiş, renkleri solmuş, cansız. Gençlik gidince."
İstanbul Türkçesini unutmamak isteyenler öyküye girip kendi yazı ve düşünce dünyalarını da değerlendirerek edebi bir atmosferde ilerleyecekler. Okudukça birçok bakımdan zenginleşecekler. İleri; "Kendi kendisiyle söyleşirken", okuru da söyleştiriyor kendisiyle. Okuyanlar, alık alık dalmıyorlar, daldırılmıyor öyküye, bir bakıma kendi öyküsünü yazıyor, kendinle hesaplaşarak. Zaman kaybetmiyor okurken, üretim başlıyor.
Para, ün için değil olmazsa olmazı yazarlık olan bir yazardan başka ne beklenir.

E-Kitap - E-book :kitap özetleri, kitap özeti, yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, biyografiler, kitap oku, bedava kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

kitap özeti, kitap,yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, kitap oku, bedava kitap